Lisää kokeilevaa keittiötä - Omenoilla täytetty porsaanfilee

Viimeaikoina on alkanut taas tehdä mieli jotain vähän erilaisempaa ruokaa. Tehdä jotain uutta, kokeilla vähän uusia juttuja mielenpiristykseksi. Rakkaan ystäväni kanssa eilen päivällä juttelin ruoka-asioista ja sanoin että minulla olisi siellä porsaan ulkofile jääkaapissa, hän ehdotti että täytä se jollain? No mutta sehän olikin hyvä ajatus! Yhteishyvän nettisivuilta löytyi omenoilla täytetyn porsaanfileen ohje, joten eikun tuumasta toimeen! Tästä tuli ihan hyvää, eikä loppujen lopuksi ollut kovin hankalaakaan. Alla ohje kuinka itse tein, pikkusen eroa tuohon netistä löytyneeseen ohjeeseen. Mutta tässäkin voi varioida vaikka kuinka, aivan oman mielen mukaan.


Omenoilla täytetty porsaanfilee (4-5:lle)

700g porsaan ulkofile
2 rkl jyväistä Dijon-sinappia
Taste of Meat -maustesekoitusta (tämän voi korvata suolalla, pippurilla, omilla mausteilla)

Täyte:
2 suomalaista omenaa
1 suuri (luomu)sipuli
1 rkl kylmäpuristettua (luomu)rypsiöljyä
1/2 tl suolaa
n. 1/2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl fariinisokeria

Aloita täytteestä. Kuutioi sipuli pieniksi kuutioiksi ja omena vähän isommiksi kuutioiksi. Kuullota sipulia pannulla öljyssä kunnes vähän pehmenee. Lisää mausteet ja omenalohkot, sekoittele vähän aikaa. Jätä jäähtymään sivuun siksi aikaa, kunnes leikkaat porsaanfileen.

Alla sarjakuvaa fileen leikkaamisesta. Aloita reunasta ja leikkaa ensin siivu kohti toista reunaa, käännä syntynyt "levy" sivuun ja leikkaa vähän matkaa sisänurkasta alaspäin ja sitten taas toiseen suuntaan, tuon kakkoskuvan mukaisesti.
Levitä levylle ensin sinappi, sitten vähän mausteita (Touch of Meat tai suolaa/pippuria jne.) ja sitten päälle vielä paistettu omena-sipuliseos. Kääri levy takaisin samaan suuntaan kuin se on avattu, kiinnitä muutamalla coctail-tikulla. Ripottele vielä rullan päälle maustetta ja/tai suolaa. Laita file uunipannulle saumapuoli alaspäin.Tökkää lihan keskelle paistomittari ja paista 150 asteisessa uunissa kunnes sisälämpö on vähintään 70 (ei kuitenkaan montaa astetta yli, ettei liahasta tule kuivaa). Itse laitoin samalle peltille vielä (luomu)perunalohkoja ja (luomu)porkkananpaloja maustettuna (luomu)rypsiöljyllä ja (luomu)grillimausteella ja suolalla.

Kun liha on paistunut, poista tikut! Kääri liha hetkeksi folioon lepäämään niin nesteet pysyvät paremmin lihassa. Leikkaa terävällä veitsellä siivuiksi ja tarjoile esim. lohkoperunoiden, paistettujen kasvisten kanssa. Itse tein vielä tsatsikia kastikkeeksi.

Kommentit

Suositut tekstit