Kana-kukkakaalikastike

Tänään pääsin tälle viikkoa ensimmäisen kerran jumppaan! Voisi luulla että jumppa kulki neljän lepopäivän jälkeen oikein hyvin, mutta eipä se niin ollutkaan. Lähes koko jumpan ajan oli hankala olo, sykkeet nousi koviksi, hengästytti, tuntui että oli vaikea tehdä liikkeitä puhtaasti. Mietin olisiko sitten kuitenkin kiireinen ja stressaava viikko verottanut voimia niin paljon, ettei sen vuoksi urheilu sujunut odotetulla tavalla. Toivottavasti viikonloppuna pääsisi jumppiin ja voimatkin palautuisi.

Kuntosalille menin töistä suoraan ja poikani tuli kahden kaverinsa kanssa mukaan. Poikani sanoi eilen että haluaa alkaa siellä salilla kans käymään, kun on kunto päässyt huonoksi ja ne kaksi kaveriakin aikoo nyt poikani kanssa alkaa käymään tuolla salilla n. kolmesti viikossa. Olin tosi tyytyväinen poikani päätökseen ja tunsin pientä ylpeyttä, koska luulen että tuohon sali-innostukseen hän on saanut ainakin pientä kimmoketta minulta, koska itse siellä paljon käyn. Mitä äiti edellä, sitä poika perässä ;) Toivottavasti innostus säilyy ja jaksavat käydä säännöllisesti nyt sitten. Sanoin pojalleni että jos hänellä tai kavereilla tulee kysyttävää salin laitteista tai treenaamisesta niin tulen mielelläni neuvomaan.

Jumpan jälkeen kotiin päästyä teki mieli hyvää, nopeaa ja helppoa ruokaa! Kaupasta lähti mukaan broilerisuikaleita ja jääkaapissa oli kukkakaalia... Laitoin luomutäysjyväriisit kiehumaan ja ensin pientä pohdintaa, jonka jälkeen keksinkin aivan ihanan kastikkeen riisin kaveriksi! Vaikka tämä ruoka näyttääkin kaikessa vaaleudessaan valjulta, mutta maku ei sitä ollut! Jos sinihomejuusto ei ole kauhuistus, niin kannattaa kokeilla :)

 
Kana-kukkakaalikastike (4-5:lle)

450 g maustamattomia broilerisuikaleita
1 (luomu)sipuli
1/2 suurehko tai 1 pieni (luomu)kukkakaali
2 (luomu)valkosipulinkynttä
1 prk (2dl) (luomu)ruokakermaa
1/2 kolmio Aura-juustoa
1/2 tl suolaa
n. 1 dl vettä

Ruskista broilerisuikaleet. Ruskistamisen puolivälissä lisää pannulle myös kuutioitu sipuli. Kun broileripalat ovat ruskistuneet lisää pannuun paloiteltu kukkakaali ja hienonnettu valkosipuli, murusteltu Aura-juusto, ruokakerma sekä vähän vettä. Anna porista ilman kantta n. 15 minuuttia. Tarjoa täysjyväriisin tai pastan kanssa.

Kommentit

  1. Samantapaisella reseptillä olen tehnyt tyota kukkakaali-kanaruokaa, mutta homejuuston sijaan käyttänyt sulatejuustoa.

    Hienoa, jos poikasi kavereineen innostuu kuntoilusta! Vanhempien/vanhemman esimerkki on varmasti hyväksi.

    VastaaPoista
  2. Minä kun luulin keksineeni uuden reseptin! ;) Kukkakaali on yksi meidän perheen lemppareista, vaikkei sitä nyt joka viikko tulekaan syödyksi.

    Toivottavasti pojat jaksavat siellä salilla sitten myös käydä. Jää nähtäväksi...

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit