Viikon 3/2010 liikkumiset ja esittelyssä BodyMove

Olipas vauhdikas viikko! Eikä ehkä treenien kannalta, vaikka niitäkin tuli mukavasti, vaan oli aika hässäkkä töissä ja kaksi kurssi-iltaa (siltä saralta ei vielä mitään postattavaa, mutta ehkä jo tällä viikolla sitten :) Perjantaina siskoni tuli kylään perheensä kanssa ja menoa ja meininkiä senkin puolesta riitti mukavasti. Sunnuntaina sitten jännitin maanantain työreissua, joka meni kuitenkin ihan mukavasti. Tässäpä vielä viime viikon treenit:

Viikon treenikerrat: 5 kpl
Kulutusta yhteensä 5159 kcal

Maanantai: BodyPump (Sykkeet: Maksimi:170, Keskiarvo:134 , Kulutus: 730 kcal)
Tiistai: BodyVive + alkulämmittely ennen jumppaa crosstrainerilla 20 min. (Sykkeet: Maksimi:178,  Keskiarvo: 136, Kulutus: 1043 kcal)
Keskiviikko: BodyStep (Sykkeet: Maksimi: 190, Keskiarvo: 165, Kulutus: 1001 kcal)
Torstai: Lepopäivä1
Perjantai: Lepopäivä2
Lauantai: BodyMove (Sykkeet: Maksimi:156, Keskiarvo: 103, Kulutus: 374 kcal) ja BodyBalance (Sykkeet: Maksimi:130, Keskiarvo:96 , Kulutus: 317 kcal)
Sunnuntai: BodyPump (Sykkeet: Maksimi:173, Keskiarvo: 141, Kulutus: 789kcal) ja BodyStep (Sykkeet: Maksimi:185, Keskiarvo: 166, Kulutus: 905 kcal)

Lauantaina kävin pitkästä aikaa BodyMovessa, kun se sattui sopivasti aikatauluun. Tunnilla ei sykkeet nouse kovin korkeiksi, mutta tosi tehokkaita lihaskuntoliikkeitä siellä kyllä tehdään. Apuvälineinä tunnilla käytetään isoa jumppapalloa ja käsipainoja. Omalla salillani on myös hydraulisia kuntosalilaitteita, joita voi käyttää hyväksi jumpan aikana, mikäli haluaa vaikkapa erityisesti tehostaa jonkin lihasryhmän treeniä. Tämänhetkisessä move-ohjelmassa on teemana popin kuninkaalliset, joten musiikkina Michael Jacksonia ja Madonnaa :) Ja koska tämä on Les Mills -tunti, niin samat ohjelmat pyörivät kautta salien ympäri maailmaa.

Move on oikein hyvä jumppa aloitteleville kuntoilijoille, vaikka enempi treenanneetkin saavat varmasti movesta irti mukavaa vaihtelua treeniin, koska vaikkapa tavallisen kyykyn sijasta tehdään enempi ns. sumo-kyykkyä ja lisäksi treenataan mm. jalkojen loitontajia. Pääpaino treenissä on aina keskivartalossa, koska suurta jumppapalloa käytettäessä suurimmassa osassa liikkeistä tulee aktivoitua keskivartaloa ihan pakostakin. Mitään askelkuvioita ei ole, mitä nyt noita sumokyykkyjä ja askelkyykkyä. Helppoja mutta tehokkaita lihaskuntoliikkeitä sisältävä tunti.

Itsellänikin lauantain moven ja sen jälkeisen balancen yhteisvaikutuksesta vatsalihakset olivat aika hellänä eilen ja vielä tänäänkin :) Vaikka usein tuo move jää tuntina monen muun jumpan syrjäyttämäksi omassa jumppaohjelmistossani, mutta silti tunnit menevät nopeasti ja siellä on kiva fiilis. Kannattaa kokeilla jos omalla salilla tuota pyöritetään.

Kommentit

  1. Sä olet kyllä kiitettävän ahkera jumppaaja. Saat virtuaalisen papukaijamerkin..:O)

    VastaaPoista
  2. Kiitos papukaijamerkistä! ;) Kiitettävästihän tuota itsekin treenailet, mitä blogistasi olen käynyt seurailemassa.

    Tämä kuluva viikko onkin sitten taas mennyt kaikessa muussa kuin jumpissa, mutta eiköhän nämä kiireet pian sen verran helpota että jumppiinkin taas ehtisi :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit