Vaniljaiset suklaamuffinssit

Löysinpä inspiraatiota Crazy Bakerin blogista näihin ihaniin muffinsseihin. Omia säätöjä tein, esim. jätin kaakaojauheen taikinasta pois, mutta hyviä näistä tuli. Meinasin ensin tehdä myös kuorrutuksen päälle, mutta jätin sitten kuitenkin loppupeleissä sen tekemättä. Hyviä nämä olivat ilman kuorrutustakin!

Muutaman muffinssin vein poikani kaverin perheelle, koska he ovat auttaneet poikaani mopon kanssa värkkäillessä. Tänään perheen isä kävi hakemassa poikani mopon kärryllä heidän lämpimään talliin sulamaan, ilmeisesti vettä kondensoitunut jonnekin ja jäätynyt ja mopohan ei lähde nyt sitten käyntiin :/ Huomenna alkaa pojalla koulu ja minulla työt, joten poikakin saa taas muistella pyörällä ajoa mopoilun sijasta ;) 



Vaniljaiset suklaamuffinssit (14 kpl)
100 g voita
1 1/2 dl (luomu)sokeria
1 prk (vanilja)rahkaa (voi käyttää myös esim. jugurttia)
2 tl vaniljasokeria (itse laitoin vielä 1/2 tl extraa, koska käytin tavallista maitorahkaa)
2 tl leivinjauhetta 
1 (luomu)kananmuna
3 dl (luomu)vehnäjauhoja 
(2 rkl kaakaojauhetta, vähennä tällöin hieman vehnäjauhojen määrää)
150 g maitosuklaata

Rouhi suklaa veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaikki kuivat aineet suklaaraasteen kanssa. 

Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna samalla hyvin vatkaten. Lisää sitten maitorahka, sekoita sekaisin. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita vain sen verran että taikinasta tulee tasaista.

Jaa taikina voideltuihin muffinssipeltin koloihin tai muffinssivuokiin. Voit laittaa keskelle suklaapalan, itse laitoin kokeeksi muutamaan. Paista 200 asteessa 15-17 minuuttia. 



Muffinssit voi kuorruttaa esimerkiksi tomusokeri-kahvi-kaakaohjauhe-seoksella. Itse ripottelin päälle vain hieman tummaa (luomu)kaakaojauhetta.




Maitorahka tekee taikinasta hieman kosteampaa ja painavampaa. Mutta hyviä nämä kuitenkin olivat!


Kommentit

  1. Hyvä ohje! Sovelsin kyllä vähän. Vaihdoin leivinjauheesta puolet soodaksi, jaoin taikinan kahteen muffinivuokapeltiin (24kpl) ja paistoin kiertoilmalla 175 astetta 13min. Tummu pinnalta kunnolla, mutta ei palanut. Tuli ilmavia ja pinnalta karamellisen rapsakoita.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit