Viikon 02/2010 liikkumiset ja jumppaesittelyssä Balletone

 Taas yksi viikko vierähtänyt. Ihan mukava viikko ja monenmoista on tullut tehtyä. Jumpatkin olleet vähän eri jumppia mitä yleensä ja jopa yksi pikainen kierros kuntosalilla! :D

Treenien määrä vain 4, mutta keskiviikon treeniä lukuunottamatta tein jokainen kerta kaksi jumppaa/harjoitusta peräkkäin, joten jumppien/harjoitusten määrä on enemmän kuin treenikertojen määrä. Mietin miten noita laskisi, mutta koska keho ei erota harjoituskertoja toisistaan jos ne tehdään peräkkäin, niin silloin se on yksi kerta. Jos välissä olisi vähän pidempi tauko (vähintään tunti) niin sitten ne olisi kaksi erillistä treenikertaa.

Kaksi erillistä, vähän lyhyemppää treenikertaa olisi kehon kannalta usein parempi mitä yksi pitkä treeni, mutta monesti sinne salille ei sitten saa raahauduttua kuin kerran päivässä. Siksi tulee tuollaisia pitkiäkin käyntejä sitten.

Viikon treenikerrat: 4 kpl
Kulutusta yhteensä 5373  kcal

Maanantai: Lepopäivä1
Tiistai: Aerobista ennen jumppaa (20min. juoksua juoksumatolla ja 20 min. crosstraineria (Sykkeet: Maksimi:171, Keskiarvo:139 , Kulutus: 571 kcal) ja BodyVive (Sykkeet: Maksimi:183, Keskiarvo:152 , Kulutus: 874 kcal)
Keskiviikko: BodyStep (Sykkeet: Maksimi: 192, Keskiarvo: 165, Kulutus: 1006 kcal)
Torstai: Lepopäivä2
Perjantai: Lepopäivä3
Lauantai: BodyBalance + alkulämmittely ennen jumppaa crosstrainerilla 25 min. (Sykkeet: Maksimi:186, Keskiarvo:117 , Kulutus: 752 kcal) ja Balletone (Sykkeet: Maksimi:167, Keskiarvo: 117, Kulutus: 538 kcal)
Sunnuntai: Crosstraineria 50 min. + kuntopiiriä salilla n. 30 min.  (Sykkeet: Maksimi:155, Keskiarvo: 137, Kulutus: 882 kcal) ja BodyVive (Sykkeet: Maksimi:176, Keskiarvo: 144, Kulutus: 773 kcal)

Tällä viikolla kävin taas vaihteeksi Balletonessa. Se on mukava yhdistelmä yksinkertaisia, klassisen baletin perusliikkeitä, joita tehdään noin puolet tunnista (sisältää tosi helppoja askelkuvioita sykeosuudessa, mutta nämä eivät ole pitkiä tai monimutkaisia askelsarjoja, vain muutamasta liikkeestä koostuvia helppoja sarjoja). Toinen puoli tunnista tehdään pilates-tyyppisiä lihaskuntoharjoituksia ja lopuksi venytellään.

Tämä tunti sopii kaikille, koska ei sisällä mitään vaikeita askelsarjoja eikä ole liian rankkaa vähemmän kuntoileville, mutta enempi kuntoilevatkin saavat ihan hyvän treenin lisäämällä esim. hyppyjä. Aikaisempaa baletti-kokemusta ei tarvita. Tämän tyyppisiä tunteja on monilla jumppasaleilla ja luulen että tunnit ovat formaatiltaan enempi tai vähempi saman tyyppisiä joka paikassa. Mikään lisenssioitu tunti tämä ei ole, joten ohjaajasta/salista riippuen tunnin sisältö vaihtelee. Mutta yhtä kaikki, kannattaa uskaltautua kokeilemaan, ainakin jos on koskaan balettia harrastanut tai haaveillut harrastavansa :) Itse aikuisbaletissa kolme vuotta kävin, mutta polvivaiva lopetti tämän harrastuksen. Tuolla balletonessa tuo polvivamma ei pahasti vaivaa, kun muistaa keskittyä tekniikkaan.

Erittäin hyvä tunti kehittämään tasapainoa ja ryhtiä!

Kommentit

Suositut tekstit