Siskon mainio mandariinitorttu

Siskoni vieraili meillä perheensä kanssa viikonloppuna ja koska siskollani oli harrastukseensa liittyvä tapaaminen, hän päätti leipoa sinne viemisiksi mandariinitorttua. Itse leivoin samaan aikaan kakkua myös, mutta siitä sitten toinen postaus.

Tässäpä siskoni resepti mandariinitortulle. Tämä on todella hyvää. Munattoman ja maidottoman version saa tekemällä pohjan maidottomasta marganiinista, käyttämällä päällykseen maidotonta, vaahdottuvaa kasvirasvavaniljakastiketta (esim. GoGreen tai Sunnutai) ja suurustamalla täytteen kiisselin munan sijasta pienellä määrällä esim. maizenaa tai perunajauhoa.


Mandariinitorttu (pyöreä n. 25 cm vuoka)

Pohja:
 2 rkl (luomu)sokeria
2 rkl (luomu)kaakaojauhetta
2 1/2 dl (luomu)vehnäjauhoja 
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
tilkka vettä

Täyte:
2 (luomu)kananmunaa
1 1/2 dl (luomu)sokeria
3 dl appelsiineista puristettua mehua (3-4 appelsiinia)
2 rkl (luomu)vehnäjauhoja
 25 g voita 

Pinnalle:
2-2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 tlk (n. 227 g?) mandariinilohkoja

Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi voi joukkoon. Lisää vähän vettä, jotta taikina pysyy kasassa. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille ja laita jääkaappiin n. 15 minuutiksi.

Paista pohjaa 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia. Tee tällä välin täyte.

Sekoita kattilassa munat ja sokeri siten, että munien rakenne rikkoontuu. Lisää kaikki loput täytteen ainekset ja kuumenna seosta koko ajan sekoitellen, kunnes seos alkaa kiehua ja sakenee. Levitä täyte esipaistetulle piirakkapohjalle ja jatka paistamista vielä 10 minuuttia. Jäähdytä.

Vähän ennen tarjoilua vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja levitä kylmän piirakan päälle. Koristele valutetuilla mandariinilohkoilla.

Jos haluat suuren piirakan, tee annoksesta kaksinkertainen. Meillä oli 40 x 25 cm suorakulmainen piirakkavuoka ja tupla-annos oli juuri sopiva tähän.

Kommentit

  1. Nam kun tämä oli hyvää! Kiitos kun kirjoitit ohjeen, täytyy kokeilla joku päivä!

    VastaaPoista
  2. Hei Lennu, kiitos kommentistasi! Virpiltä olen monta mainiota leivontaohjetta saanut :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit