Viikon 53 liikunta

Olen saanut viettää viikon lomailun merkeissä (siis lomalla töistä), joten on saanut keskittyä urheiluunkin paremmin. Jospa se uusi vuosi tästä taas alkaisi.. tosin ei alkanut kyllä kovin hyvin. Maanantain BodyStep oli aivan liian rankka, koska stepistä on ollut jonkin verran taukoa. Lopputuloksena oli se, että seuraava yö meni migreenistä kärsiessä ja unta sain loppujen lopulta aika vähän. Päätin etten migreeniä enää halua, oli se sen verran kurja kokemus (aikoinani kärisin tuosta vaivasta enempikin, mutta onneksi on vähentynyt lähes olemattomiin). Jatkossa pitää koittaa ottaa rauhallisemmin jos tulee pidempiä taukoja. Koska loppujen lopuksi tärkeintä jumpassa on se hyvä olo mikä sieltä tulee.

Alan merkata noita sykkeitä ja kalorinkulutusta tuohon ylös ihan omaa kirjapitoa ajatellen. Lisäksi jos joku miettii kokeilevansa uusia jumppia niin noista näkee vähän suuntia tuntien raskaudesta. Tosin sykkeet ja kulutukset on aina hyvin yksilöllisiä ja kaikki jumppatunnit pystyy tekemään monenlaisella tempolla, reippaana päivänä tehokkaasti ja vähemmän reippaana päivänä rennommasti palautellen.

Viikon treenikerrat:10 kpl (no, laskin omaksi kerraksi tuon tiistain lyhyen salikäynnin).
Kulutusta yhteensä 8231 kcal.
Tämmöinen viikko tällä kertaa. En sen kummemmin tavoittele samaa seuraavalla viikolla, koska koitan nyt tehdä asioita vaan fiiliksen mukaan. Yritän olla ajattelematta sitä, että on pakko tehdä jotain. Pyrin hyvään oloon ja hyvää mieleen.


Maanantai: BodyStep (Sykkeet: Maksimi:195, Keskiarvo: 168, Kulutus: 1204 kcal)

Tiistai: Vähän yläkroppaa ja vatsoja salilla (n. 20 minuuttia)(Sykkeet: Maksimi:160, Keskiarvo:136, Kulutus: 324 kcal), Balletone (Sykkeet: Maksimi 160:, Keskiarvo:122, Kulutus: 549 kcal) ja BodyJam (Sykkeet: Maksimi:181, Keskiarvo:155, Kulutus: 989 kcal)

Keskiviikko: BodyMove + lämmittely juoksumatolla 15 min/2 km (Sykkeet: Maksimi:175, Keskiarvo: 127, Kulutus: 791 kcal)

Torstai: BodyVive + lämmittely crosstrainerilla 15 min (Sykkeet: Maksimi:180, Keskiarvo: 140, Kulutus: 939 kcal)

Perjantai: BodyPump (Sykkeet: Maksimi:167, Keskiarvo:134, Kulutus: 676 kcal), alkulämppäriksi kannoin kuntosalin kamoja, lähinnä pumppipainoja, puoli tuntia uuteen paikkaan salin parin työntekijän kaverina :)

Lauantai: BodyVive + lämmittely crosstrainerilla 20 min (Sykkeet: Maksimi:181, Keskiarvo:140, Kulutus: 1009 kcal) ja  BodyBalance (Sykkeet: Maksimi:141, Keskiarvo:114, Kulutus: 382 kcal)

Sunnuntai: BodyStep + hetken alkulämmittely luistelulaitteella ja loppuverryttely 10 min. pyöräily kotiin (Sykkeet: Maksimi:190, Keskiarvo:157, Kulutus: 1368 kcal)

Tämä viikko oli liikunnan kannalta siitäkin mukava, että tuli tehtyä aika monenlaista jumppaa. Mielenkiintoista oli esimerkiksi tiistain Balletone, jossa kaloreita kului yllättävän paljon. Myös BodyBalancessa kävin pitkästä aikaa, ihania venyttelyjä lopussa, huomasi kyllä että jalat on aika jumissa. Jatkossa voisi koittaa käydä venyttelyissä enempi ja koittaa kotonakin joskus venytellä.

Alkuvuoden elämänparannus näkyy jo tosi selvästi tuolla kuntosalilla, porukkaa on monessakin jumpassa vähintään 3 kertaa normaaliin verrattuna. Toisaalta mukava jos ihmiset alkavat huolehtia itsestään, mutta joissakin jumpissa on aika ahdistava tunne jos sali on aivan tupattu täyteen porukkaa. Mutta tammikuun jälkeen yleensä pahin ruuhka helpottaa. Toki jos isompi määrä porukkaa jää koukkuun ja jatkaa kuntoilua niin salit varmasti sitä mukaa lisäävät tuntitarjontaansa, mikä sekin on hyvä asia.

Omalla käyttämälläni salilla tulee pian pari uutta jumppaa ohjelmistoon, HotJooga sekä Zumba. Kirjoittelenpa niistä sitten, mikäli kyseisiin jumppiin joskus menen. Voisin myös jotain noita vanhoja tuttujakin jumppia esitellä joissakin postauksissa lähitulevaisuudessa. Pysykäähän kuulolla :)

Kommentit

 1. On se hurja.. Täytyy nostaa hattua sun kunnolle. Tosin muista tosiaan reenata vain hyvien fiilisten vuoksi..:)

  Pitäis varmaan itsekin käydä joskus tuollaisilla ryhmäliikuntatunneilla. Mutta taidan jättää sitten vaikka maaliskuulle.

  VastaaPoista
 2. Itse en ole koskaan käynyt noilla ryhmäliikuntatunneilla (meidän salilla on vain sellaisia perus reisi-pakara ja vatsa-selkä jumppia, niillä olen muutaman kerran käynyt). Olis kyllä kiva kokeilla, mutta se hinta on niin kova että en nyt vielä ainakaan ole raaskinut. Salikortin kyllä käyn taas ostamassa puoleksi vuodekisi (150€), Ja hiihtämäänkin haluaisin, mutta nyt on kyllä ollut aivan liian kylmää siihen hommaan. Eiköhän tämä liikuntapuli tästä taas pääse nousuun.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteistanne. Enkä minä mikään huippukuntoinen ole, ehei, loppupeleissä tuo jaksaminen on vain motivaatiosta kiinni, ja fiiliksistä, kun on kivaa niin huomaamattaan sitä jaksaa :)

  Suosittelen kyllä noita ryhmäjumppiakin kokeilemaan. Niissä on se etu että liikkeet on mietitty etukäteen ja saa niitä tekemällä mukavan ja täysipainoisen treenin aikaiseksi. Musiikitkin on usein ihan kivoja, ei tarvitse kuin mennä eturiviin(!) ja tehdä niinkuin ohjaaja käskee :)

  Aika useilla saleilla on jokaiselle jotain, levytangolla ja painoilla tehtäviä lihaskuntotunteja, joissa käy enempi miehiäkin, aerobisia ja tosi vauhdikkaita steppi- yms. tunteja joissa saa kyllä sykkeet ylös ja sitten sekalaista jumppaa ja niin sanottuja mind-tunteja, jotka ei ole niin raskaita, mutta hyviä yhtä kaikki (esimerkiksi pilates on tosi hyvä syvien lihasten vahvistaja!).

  Hinnakkaitahan nuo kuntosalien jäsenyydet tuppaa olemaan :/ Mutta yhtä kaikki, sen verran hyvä harrastus että kai siitä joutuu vähän rahallisesti kärsimään ;)

  Mukavia treenejä teille Cashmoney ja Suvi ja kaikille muillekin!

  VastaaPoista
 4. Kärsin itse aikoinaan enemmänkin migreenistä, mutta taiji on auttanut siihen lähinnä kai siksi, että se lisää selkä ja hartiaseudun liikkuvuutta ja rentoutta. Teen sitä kerran pari viikossa ryhmässä (meillä ei musiikki raikaa vaan nautimme hiljaisuudesta) ja joka päivä enemmän tai vähemmän yksin.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kommentistasi Rusina. Migreeni ei kyllä ole mikään kiva vaiva :( Onneksi sinäkin olet siitä päässyt, tai se on ainakin vähentynyt. Itsekin olen ajatellut että pitäisi lisätä tuollaisia rauhoittavia harrastuksia, venyttelyä, joogaa... taijia ei omalla salillani ole, mutta erilaisia jooga ja rentoutumis-tunteja on muutamia ja nekin tehdään ilman musiikkia. Saa mieli ja keho rauhoittua ja rentoutua.

  VastaaPoista
 6. Vi är en grupp frivilliga och börja ett helt nytt initiativ i ett samhälle. Din blogg lämnat oss värdefull information att arbeta med. Du har gjort ett fantastiskt arbete!

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit