Hyvää Uutta Vuotta 2010

Toivottelen tämän jouluisen kuvan kera Onnellista Uutta Vuotta kaikille teille, jotka olette tänne blogiini löytäneet. Kiitos kaikista kommenteistanne, niitä on aina mukava saada ja lukea. Käykäähän jatkossakin lukemassa ja kertomassa omia mielipiteitänne :)Olen itsekin pohtinut jo menneen vuoden aikana sitä, kuinka pitäisi oppia hyväksymään itsensä ja osata elää hetkessä. Poikani sanoi eräänä päivänä, että tiesitkö äiti, että elämä on suurimmaksi osaksi odottamista? Odotetaan koulunpäviän/työpäivän päättymistä, opiskelun loppumista, töihin pääsyä, eläkkeelle pääsyä, bussia, tilipäivää, syntymäpäivää, joulua, kesää, talvea, vieraita, aina jonkin alkamista tai päättymistä. Tokihan asia näin on, odottaminen kuuluu elämään. Mutta sanoin pojalleni että pitäisi silti muistaa nauttia myös siitä hetkestä, ettei saisi aina odottaa parempaa, koska silloin elämä menee siihen että on vain tyytymätön nykyhetkeen ja sitä parempaa huomista ei välttämättä koskaan tule. Lähes jokaisessa hetkessä on varmasti omat hyvätkin puolensa, jos niin vain oppii ajattelemaan.

Itsensä hyväksymisestä onkin postailuja myös Elämää Mummon Mökissä ja Uuden kuun aikaan blogeissa. Vaikka ei uuden vuoden lupauksia tekisikään (niinkuin en itsekään tee), mutta jos kuitenkin päättäisimme olla tyytyväisiä itseemme ja hetkeen jossa elämme. Löytäisimme mahdollisuuden siitä hetkestä jossa kulloinkin olemme.Koittaisimme unohtaa pienet vikamme, niitä on kaikilla ja saakin olla. Enkä tarkoita ettei kukaan saisi haluta muuttaa elämäänsä, haluta vaikkapa laihduttaa, parantaa kuntoa tai mitä tahansa. Tarkoitan että vaikka haluaisi muuttaa jotain niin voisi silti rakastaa itseään sellaisena kuin on ja löytää ainakin pienen onnensiemenen siitä hetkestä jossa elää. Hankala selittää täysin mitä tarkoitan, mutta luulen että ainakin osa teistä ymmärsi mitä tarkoitan :)

Kommentit

 1. Totta joka sana! Kunpa osaisimme nauttia siitä mitä meillä on eikä aina vaan haikailla parempaa ja parempaa.
  Oikein hyvää alkanutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu!

  Oikein hyvää alkanutta vuotta myös sinulle ja kiitos oikein hyvistä ruokavinkeistä ja resepteistä!

  VastaaPoista
 3. Osasitpas todella pukea sanoiksi sen, mitä minun teksteissäni on lähinnä rivien välissä! Jatketaan tätä hetkeen tarttumista, eikös vaan!

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteistanne!

  Krisse: Niinpä, kyllä sitä useinkin huomaa haluavansa parempaa ja enemmän, vaikka itsellä olisi jo kaikki mitä tarvitaan. Itse voi niin paljon vaikuttaa omaan onnellisuuteensa. Tosin ei se aina ole niin helppoa ;)

  Ulla: Kiitos. Mukava jos olet löytänyt mieluisia ruokaohjeita. Toivottavasti sellaisia löytyy jatkossakin :)

  Mirka: Kyllä jatketaan! Ei se aina ole niin helppoa, mutta elämähän on uusien asioiden opettelua ja tuota hetkessä elämistä ja positiivisia ajatuksia kannattaa ainakin minun mielestäni opetella :)

  VastaaPoista
 5. Kiitokset myös täältä monesta hienosta ohjeesta joita olen täältä varastellut itselleni. :) Ja paljon on asiaa tuossa kirjoituksessasi - se hetkeen tarttuminen on juttu mikä ei helppoa ole mutta kunhan sen oppii saa siitä valtavasti voimaa itselleen. Itsekkin opettelen sitä.. yritän ajatella märkänä vesisateessa ollessani että tämä on se hetki mitä +35 asteen helteissä toivoin - viileä sade. :) Tai töissä kun on löysempi päivä niin ajatella että kuukausi aikaisemmin siitä olisi vaikka maksanut siitä hetkestä. Oikein kivaa alkanutta vuotta sinulle Marika.
  Pakkasterveisin
  -Heartandsoul täältä jostain

  VastaaPoista
 6. Kiitos sinulle HeartAndSoul kun olet jaksanut käydä lueskelemassa ja kommentoimassa täällä. Kiitos myös antamistasi hyvistä leipäohjeista :)

  Ei se hetkessä eläminen ole helppoa ja ei sellaista varmaan koskaan täysin opikaan. Mutta kun menneitä on usein turha murehtia ja tulevasta ei koskaan tiedä, niin siksikin hetkeen tarttuminen olisi kai hyväksi. Muuten huomaa että elämä onkin vain tyytymättömyyttä siihen omaan elämään, haikailee menneitä tai odottaa parempaa. Toki pitää olla haaveita ja unelmia, niistä ei saa luopua koskaan. Mutta pitäisi siltikin yrittää keskittyä siihen hetkeen jossa on, koska se on se elämä oikeasti. Unelmat ja haaveet toteutuu jos toteutuu, ne on sitten ekstraa tai jotain :)


  Kaikkea hyvää sinunkin uuteen vuoteen HeartAndSoul.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit