Uutta naposteltavaa - maustetut pähkinät

Juttelemme rakkaan ystäväni kanssa useinkin ruuasta, ruokavaliosta, terveellisestä ruuasta. Nämä ovat meitä molempia kiinnostavia aiheita ja olemme huomanneet omaavamme paljon samankaltaisia piirteitä siinä mistä pidämme. Yksi suuri ero kuitenkin löytyy: pähkinät. Minä pidän kaikista pähkinöistä aivan valtavasti ja syön niitä päivittäin, kun taas ystäväni ei niistä tykkää (miten kukaan voi olla tykkäämättä pähkinöistä, en sitä vaan voi käsittää ;) Hän kuitenkin sanoi, että minun pitäisi tehdä niistä pähkinöistä jotain, mistä hänkin ehkä sitten pitäisi. Tuon keskustelun innoittamana aloin etsimään maustettujen pähkinöiden ohjetta ja yhden löysinkin Voisilmäpeliä blogista.

Maustetut pähkinät

2 tl (luomu)paprikajauhetta
1/4-1/2 tl chilijauhetta (maun mukaan)
1/2 tl suolaa
1/2 tl kuivattua valkosipulijauhetta
1 rkl oliiviöljyä
n. 3 dl pähkinöitä

Sekoita mausteet kulhossa ja lisää sitten pähkinät ja sekoita. Kaada sekaan öljy, sekoita taas ja kaada sitten pähkinät uunipeltille leivinpaperin päälle. Paista 175 asteessa 5-10 minuuttia.

Paistoin omia saksanpähkinöitä 8 minuuttia ja se oli jo hiukan liikaa, pähkinät vähän paloivat ja maku muuttuu silloin hieman kitkeräksi. Lisäksi saksanpähkinä ei ehkä ole paras mahdollinen tähän, koska siinä on sen verran voimakas ominaismaku. Cashewpähkinöistä tai manteleista tulisi varmaan todella hyviä! Pitää tehdä uusia kokeiluja vielä :)

Kivaa vaihtelua tuo maustaminen pähkinöihin kuitenkin tuo. Jos sinulla on hyviä ehdotuksia niin otan sellaisia mielelläni vastaan! :)
 

Kommentit

  1. Voisin kokeilla jotain tuollaista vaikka joidenkin illanistujaisten naposteltavaksi. Itse syön pähkinäni myös mielellään "au naturel". Cashewit, saksanpähkinät, pecanit - slurps! Jugurttiin, viiliin, marjakeittoon tai pelkällä kouralla...

    VastaaPoista
  2. Naturellina meilläkin pähkinät menee... ja niitä menee paljon, just tuolla kouralla-periaatteella ;) Laskeskelin että likimain kilo(!) viikossa popsitaan pojan kanssa pähkinöitä. Pitäisi vähän rajottaa...

    VastaaPoista
  3. Naurattaa tuo pähkinävimma.. onkohan olemassa sellaista AnonyymitPähkinänMussuttajat ryhmä jossain? APM? Itsekkään en niin pähkinöistä innostu, tahmeita ja tarttuvat hampaisiin kiinni. Yök. Koko suu on sellainen tahmea sitten. Muuten olen kyllä ihan kaikkiruokainen.. tai no mantelilastut jne ovat toinen sellainen yök. Menee samaan kategoriaan pähkinöiden kanssa. Pitäisi niitä syödä kyllä, ehkäpä joku Cashewpähkinä menisi grillimausteella maustettuna ja paahdettuna - juuri ja juuri. :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos vinkistä, taidankin perustaa tuollaisen anonyymitpähkinänpuputtajat -ryhmän ;) Uskomatonta kyllä että joku ei pähkinöistä tykkää! :D e o kyllä valtavan ravintorikasta ruokaa, oikeita terveyspommeja (jos ei tosiaan lapioi niitä napaansa ihan hillittömiä määriä, kun sitä energiaa niissä kuitenkin on aika paljon).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit