sunnuntai 4. heinäkuuta 2010

Ruokavieras ja hedelmäinen fetasalaatti

Oikein hyvä ja pitkäaikainen ystävättäreni tuli tänään luokseni syömään. Olipa aivan valtavan mukava jutella pitkästä aikaa! Tarjosin paistetua lohta, uusia perunoita, kermaviilikastiketta ja hedelmäistä fetasalaattia.

Maanantaina lenkkikaverini kertoi tehneensä tätä salaattia juhannuksena ja kehui, siispä minäkin tätä kokeilin. Alkuperäinen ohje on Pirkasta, vaihdoin vain vuohenjuuston fetaan ja kastiketta tein hieman vähemmän. Oli hyvää, vähän erilaista kuin perus-salaatti, johon hyvin usein tulee edelleen sorruttua (mukamas kiireessä). Ala ohje siis kuinka itse tämän tein.

Hedelmäinen fetasalaatti (5-6:lle lisukkeena)

Ainekset:

3 viipaletta Porokylän leipomon Kartanon ruisvuokaleipää
2 rkl (luomu) ekstra neitsytoliiviöljyä
1 (luomu)valkosipulinkynsi
1 pieni keltainen (luomu) paprika
2-3 nektariinia
1 prk (200 g) (luomu) fetajuustokuutioita
1 ruukku (luomu)jääsalaattia
n. 200 g tummia viinirypäleitä

Kastike:
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2 rkl (luomu) ekstra neitsytoliiviöljyä
1/2-1 rkl (luomu) juoksevaa hunajaa
ripaus ruususuolaa
ripaus mustapippuria

Pinnalle:
1 dl (luomu) cashewpähkinöitä
n. 1/2 dl (luomu) ruohosipulisilppua

Paahda cashewpähkinät kuivalla, kuumalla paistinpannulla ja laita sivuun jäähtymään. Paista leipäviipaleet pannulla öljyssä hienonnettun valkosipulinkynnen kanssa. Leikkaa paistetusta leivästä reunat pois ja kuutioi. Jätä nämäkin odottamaan.

Leikkaa paprika ohuiksi suikaleiksi ja nektariinit lohkoiksi. Valuta fetajuusto.

Levitä tarjoiluvadille pestyt, revityt salaatinlehdet ja päälle paprikasuikaleet, feta, nektariinilohkot ja rypäleet.

Sekoita kastikeainekset ja kaada salaatille. Ripottele salaatin päälle leipäkuutiot, pähkinät ja ruohosipuli. Voit koristella salaatin vaikkapa ruohosipulin kukkasilla tai basilikan lehdillä.

Anna maustua kylmässä hetken aikaa ennen tarjoilua.

Ystävättäreni toi tuliaiseksi tällaisen ihanan kesäkukan risutuolissa :) En tiedä mikä kukka mahtaakaan olla, mutta oikein kaunis se kuitenkin on.

4 kommenttia:

  1. Enkelipelargonia. Tuo on todella kaunis kukka, yksi kauneimmista kesäkukista mielstäni.

    VastaaPoista
  2. Onpa tosi nätti kukka! Ihanalta näyttää tuo salaatti, eikä se millään voi olla pahaa, jos siinä on leipää Porokylästä =D.

    VastaaPoista
  3. Kiitos tiedosta Trina! Ihana kukka tuo kyllä on, aivan uusi tuttavuus minulle.

    Virpi: Olet täysin oikeassa tuon Porokylän leivän kommentin suhteen :)

    VastaaPoista
  4. Ja kaikille muille vielä tiedoksi, että olemme Virpin kanssa eläneet lapsuutemme Porokylän leipomon lähes naapurissa :) Mutta on se leipä siltikin todella hyvää, suosittelen kaikkia kokeilemaan, jotka sitä sattuvat jostakin löytämään.

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3