Mustikassa

Tänään iltapäivällä päätin lähteä käymään mustikassa. Parin tunnin metsäreissun saaliina oli noin puolitoista litraa mustikoita. Tykkään kerätä mustikkani käsin, koska mustikat on vain osa sitä jujua, miksi siellä metsässä olen. Toki on ihana saada tuoreita marjoja kotiin viemisiksi, mutta yhtä tärkeä on nauttia siitä ajasta jonka siellä metsässä vietän. Kuunnella ja katsella, nököttää rauhassa mättäällä ja nyppiä marjoja tuokkoseen.


Vaikka itikoitakin oli ihan kiitettävästi, niin siltikin oli oikein mukava retki. Kotona laitoin heti pari lautasellista mustikkamaitoa (mustikoita, maitoa ja ripaus sokeria) joka syötiin poikani kanssa. Poika sanoi että tätä voisi syödä enempikin :) Olisi kai voinut koko mustikkasaaliin tuolla tavalla syödäkin, mutta osa piti säästää ihanaan mustikkapiirakkaan. Pohjana tavallinen pullataikina ja päällä hieman perunajauhoja, mustikoita ja sokeria. Mitään tarkkoja määriä en piirakkaan mittaillut, joten en nyt tämän parempaa ohjetta kirjoittele.

Kommentit

 1. Kylläpäs alkoi tekemään mieli mustikkapiirakkaa!! Tulee upean näköinen piirakka kun jaksaa letittää nuo päällisetkin. Vähän enemmän hommaa mutta ehdottomasti 5x komeampi!

  Hei sun pitäisi laittaa joku hakupalkki tänne blogiisi? Aina joskus muistaa että olet tehnyt jotain hyvää ruokaa tai leipää niin sellainen search palkki olisi kyllä iso apu? No ihan vaan ehdotus..

  Kivaa alkanutta viikkoa sinulle Marika. :)

  VastaaPoista
 2. Mie kävin kans eilen mustikkametsässä katselemassaja vähän keräämässä. Kamalasti oli öttiäisiä! Ihana rove/tuokkonen sinulla. Kaunis mustikkametsätunnelmainen kuva!

  VastaaPoista
 3. Mustikat ovat herkkua vastapoimittuina, suoraan metsässä syötynä. Maittavat ne toki muutenkin, mutta metsässä niissä on aivan oma viehätyksensä :)
  Upea tuokkonen.

  VastaaPoista
 4. Ja saakos olla utelias, että kuka tuon ropposen on askarrellut? =)

  VastaaPoista
 5. Oi mikä ihana mustikkavasu (ja kuva). Mustikat ja marjat yleensäkin ovat ihan parasta "karkkia".

  VastaaPoista
 6. HeartAndSoul: Kiitos! Totta, arkinen mustikkapiirakka näyttää heti paljon kivemmalta, kun tekee vaikka vähän lettiä reunaan. Eikä siinä niin kauaa edes mene aikaakaan.

  Hakua en ole laittanut siksi, koska olen ajatellut että nuo tunnisteet on riittävät... niiden alta löytyy jaoteltuna eri postaukset, vaikkapa leipäohjeet jne.

  Trina: Kiitos, tykkään itsekin tuosta tuohesta tehdystä ropposesta, vai mikä sen virallinen nimi sitten onkaan. Metsässä on ihanaa, tosin ne ötökät on joskus vähän liikaa ;)
  Toivottavasti sait sinäkin mustikoita!

  Satu: Kiitos paljon. Olen samaa mieltä, kyllä ne mustikat maistuu ihan parhaalta siellä metsässä tuoreena ja vastapoimittuna. Toki sitten kotonakin, maidon ja ripauksen sokeria kanssa :)

  Virpi: Enpä valitettavasti tiedä kuka ropposen on tehnyt. Vuosia sitten ostin sen Kierikissä järjestetyiltä vanhanajan markkinoilta. Metsä oli siellä täynnä mustikkaa ja piti saada joku astia mihin niitä poimia.

  Pellon pientareella: Kiitos, tykkään itsekin tuosta tuohisesta astiasta. Siinä on sellaista vanhanajan tunnelmaa :) Meidän perheessä ei kesällä muuta karkkia syödäkään, kuin tuoreita marjoja :) Olen samaa mieltä kanssasi, ne on kyllä ihan parasta!

  VastaaPoista
 7. Tosi hienoja kuvia! Mikä kamera sinulla on? terkkuja etelästä

  VastaaPoista
 8. Hei vaan Kristina, minun kamera on kännykkä, Nokian N97 Mini. Tällä saa minun mielestäni ihan hyviä kuvia. Kameraa en ole viitsinyt ostaa, koska se pitäisi sitten aina ottaa mukaan. Kännykkä kun on aina matkassa, jolloin kuvia tulee räpsittyä joka päivä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit