Kaappipervo vauhdissa


Tänään on ollut aika harmaa ja sateinen päivä. Hyvä päivä siivota! Siispä viikkailin pyykkejä, imuroin pikkuisen ja yllätys, yllätys, päädyin lopulta siivoamaan keittiön kaappeja. Rakas ystäväni on antanut minulle nimityksen kaappipervo, koska siivotessani päädyn aina siivoamaan kaappeja. Minkäs sille mahtaa, että minusta vain on niin kiva järjestellä tavaroita paikoilleen, siinä saa näkyvää aikaan :) Myös siskoni taitaa tietää tämän ihmeellisen mieltymykseni kaappeihin, koska joskus hänen luona kyläillessäni laitan sielläkin keittiön kaapit uuteen uskoon.


Kaappi kerrallaan, ensin tavarat keittiön tasolle, hyllyt puhtaaksi...


Ja tavarat takaisin paikoilleen.


Vetolaatikoissa lieden vieressä säilytän hiutaleita, ryynejä, pastaa, quinnoaa, linssejä jne. Sieltä löytyi kasa parisen viikkoa sitten ekolosta tilaamia papuja. Tilasin kokeeksi vähän kaikenlaisia papuja, saapa nähdä löytyykö joku uusi suosikki (isot pussit ovat vasemmalla pintopapuja ja oikealla isoja valkoisia papuja "Butter bean").

Pitääkin joku päivä järjestää papujenkeittotalkoot ja keittää isot kasat papuja pakkaseen. Olisiko teillä hyviä vinkkejä hyvistä käyttökohteista noille pavuille?

Kommentit

 1. Ai että, minäkin rakastan kaappeja! Yleensä, jos mahdollista, päädyn siivoamaan niitä sen sijaan, että pitäisi imuroida, pestä vessat yms. Sijaistoiminto siis parhaimmillaan! Ihanat ruoka-aineesi suorastaan kutsuvat kokkaamaan!

  VastaaPoista
 2. Pitäiskö sut kutsua pervoilemaan meille =) siis kaappeihin =D

  Nuo pavut kyllä kiinnostaisi muakin, että kerropa sitten kun olet kokeillut.

  Se kanakeitto sai suuren suosion aikuisten keskuudessa ja kovasti kehuttiin. Lapset mielistyivät tavalliseen jauhelihakeittoon, vaikka alunperin tarkoitinkin sen vain noille toopeille (=atoopikoille siis).

  VastaaPoista
 3. Mirka: Totta tosiaan, sijaistoiminto vailla vertaa :) Ruokakaappien siivous on kai siksikin kivaa, että siinä samalla inspiroituu kaikista ruokatarvikkeista, joita on sinne kaappiin jemmaillut.. saa uutta insipstä myös ruuanlaittoon siinä sivussa :)

  Virpi: Kiva että kanakeitto kelpasi. Jos poika pääsisi sinne kotipuoleen kesätöihin, niin voisin itse tulla teille täysihoitoon ja samalla irstailla teidän ruokakaapeissa ;)

  Kyllä minä sitten postailen papuohjeitakin, kunhan pääsen noita kokeilemaan.

  VastaaPoista
 4. Kaappipervo! :D :D

  VastaaPoista
 5. HeartAndSoul: Eikös vain ystäväni olekin antanut minulle oikein osuvan lisänimen :D

  VastaaPoista
 6. Minäkin ilmottaudun papureseptien odottajaksi :)

  VastaaPoista
 7. Satu: Postailenpa reseptejä heti kun pääsen vauhtiin :) Tällä hetkellä olen vielä niin innoissani tuoreista kasviksista, että pavut saa vielä hetken odotella.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit