Lisää kaalia - kaalipannu kesäkaalista

Olen nyt hurahtanut ihan täysin uuteen kaaliin (ja uusiin perunoihin, tietenkin!). Kesähelteellä ei aina oikein jaksaisi kauan keittiössä häärätä ja siispä valmistin tänään kaalipannua, joka syntyy kädenkäänteessä ja vain muutamasta aineksesta. Lisäksi tämä oli taas niin hyvää. Alla kuvassa siis lähes kaikki ruokaan tarvittavat ainekset, kasa pilkottua kaalia ja pari uutta sipulia varsineen.


Ohje on taas muunneltavissa mielin määrin, tähän voi laittaa myös muita kaaleja tai esim. raastettua porkkanaa. Mausteitakin voi käyttää oman maun mukaan. Lisukkeena meillä oli paistettuja broilerisuikaleita, jotka maustoin NOMU stir, tomaatti-chili-pestojauheella.

Kaalipannu (2:lle pääruuaksi, 4:lle lisukkeena)

1/2 isosta kesäkaalista tai 1 kokonainen pieni kaali
2 uutta sipulia varsineen
1 rkl (luomu) oliiviöljyä
2-3 rkl (luomu) pestoa (minulla oli Pesto Verde, joka on täysin vegaanista, siksi lisäsin parmesaania)
1/2 tl ruususuolaa
n. 1/2 dl (luomu) parmesaania

Pilko kaali ja sipulit. Kuumenna kasari ja jos tarjoat lihaa niin paista liha ensin ja laita sivulle odottamaan, koska tämä ruoka kypsyy todella nopeasti.

Laita öljy pannuun ja kun pannu on kuuma, kippaa sinne sipulit ja kaalit. (Jos paistoit ensin lihaa niin pannu on jo kuuma ja siinä on varmaan öljyäkin sen verran, ettei lisää välttämättä tarvitse.) Hämmentele n. 5-10 minuuttia, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Älä kypsennä täysin kypsäksi, koska lötkö kaali ei ole enää niin herkkua.

Sekoita pannuun suolaa ja pestoa maun mukaan. Aivan lopuksi sekoita joukkoon vielä hieman parmesaania, mikäli haluat.

Tarjoa kuumana joko pääruokana tai lihan lisukkeena.

Kommentit

Suositut tekstit