Kesäinen kaalipata

Tässäpä aivan ihana kesäinen ja nopea arkiruoka! Tämä oli taas sattuman saneleman kokeilun tulos, kun olin ostanut varhaiskaalia ja mietin mitä ihmettä siitä tekisin. Varhaiskaalilla ja syyskaalilla on nimittäin isot erot, aivan kuten on uusilla ja vanhoilla perunoillakin. Varhaiskaalista ei tule kunnon kaalilaatikkoa, aivan kuin uusista perunoista ei tule pottumuusia millään. Jääkaapista löytyi myös parsakaalia,  1/2 pakettia koskenlaskijaa sekä muutama uusi peruna... ja siitä se resepti sitten lähti.

 Tätä voi tehdä ihan kasvisversionakin, mutta lisäsin itse paistettuja broilerifileen palasia padan päälle, koska minulla olisi tavoitteena syödä proteiinia vähän enempi. Ohjeeni mitat on noin mittoja, mutta kannattaa kokeilla, tätä ohjetta voi kyllä varioida monellakin tavalla. Tehdä tämän esim. ilman parsakaalia tai ilman pottuja tai veden ja juuston sijasta voi käyttää nesteenä maitoa ja/tai ruokakermaa. Kokeilkaa ihmeessä, kyllä kaali on hyvää! Kuin myös uuden perunat!

Kesäinen kaalipata (3-4:lle)

muutama uusi peruna
1 (luomu)parsakaali
lohko varhaiskaalia (n. 1/3 pienehköstä kaalista)
1 uuden sadon sipuli varsien kera
1/2 pkt Koskenlaskija-juustoa
vettä n. 1/2 litraa
mustapippuria
(3 broilerin filettä paistettua ja kuutioituna)

Jos lisäät broilerin fileitä pataan niin aloita paistamalla fileet paistinpannussa kypsiksi ja mausta (esim. luomu-soijakstike, pippurirouhe ja suola). Jätä sivulle odottamaan.

Lohko perunat, pilko sipuli pieniksi ja sipulin varret myös, leikkaa parsakaali kukinnoiksi ja jos varsi on hyvä, voit käyttää myös sen (kuori silloin aivan puumaisin osa). Leikkaa kaali paloiksi, ei ihan pieneksi möyhyksi, muttei valtavan pitkiksi suikaleiksikaan. Sellaisiksi että on kiva syödä :)

Laita laakean kattilan pohjalle vettä sen verran että perunat ovat osittain vedessä. Jos sinulla on laakea kasari niin se on tosi hyvä, itselläni oli pari cm vettä kasarin pohjalla ja perunat siellä täällä veden seassa. Vettä ei saa olla liikaa, muuten padasta tulee vetistä keittoa.

Keitä perunalohkoja n. 5 minuuttia kannen alla kerran hämmennellen että perunat kääntyilevät ja kypsyvät paremmin joka puolelta. Lisää sitten liemeen juusto pieninä paloina ja sekoittele kunnes juusto on sulanut. Lisää sitten sipulisilppu ja pilkotut kaalit ja hauduta kannen alla vielä 5-10 minuuttia. Varo ettei kaalit mene aivan lötköiksi.

Mausta pippurilla. Muitakin mausteita voi oman mielen mukaan käyttää. Lisää padan pinnalle lihanpalasia, mikäli haluat.

Kommentit

  1. Tulee nälkä, näyttää hyvältä! Uusissa kasviksissa on vaan niin paljon parempi aromi kuin edelliskesän kasviksissa.

    VastaaPoista
  2. Trina: Olet oikeassa, kyllä uusissa kasviksissa on aivan ihanat aromit verrattuna talvisäilytyksessä olleisiin. Aivan ihana syödä kaikkea tuoretta juuri nytten, kun valikoimatkin ovat aivan mahtavat (ja pian vieläkin mahtavammat, kun juures- ja marjasadot valmistuvat).

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit