Onni on... täydelliset kesäloma-aamut

Eilen aamulla herättyäni aamu alkoi samoin kuin muutkin kesälomani aamut: tein eväsleivän ja keitin kahvia termokseen ja suuntasin ensin uimaan ja sitten puistoon lukemaan. Näillä aamuisilla retkilläni vietän pari-kolme tuntia kaikessa rauhassa. Elän hetkessä, en murehdi menneitä enkä mieti tulevia. Uidessa tunnen ihanan virkistävän veden, pyöräillessä katselen ympärilleni ja ihastelen kaunista Suomen suvea. Puistossa nautin vain, kietoudun lämpimiin vaatteisiin uinnin jälkeen ja istun nurmikolla kahvia hörppien ja välillä luen kirjaa. Tällaiset aamut tuntuvat aivan ihanilta, tunnen olevani onnellinen näistä aamuista. En edes osaa sitä tunnetta selitää, se vain on valtava hyvä olo, onnellinen olo.Tänä aamuna kävimme ystävättäreni kanssa juoksemassa ja juoksulenkin jälkeen suuntasin taas pienelle syrjäiselle hiekkarannalle, jossa sain olla aivan yksin. Vesi tuntui ensin todella kylmältä, koska allot olivat aika suuret, mutta hetken kuluttua vesi tuntui vain ihanan viileältä. Kelluin merenaalloissa silmät kiinni.. uskomattoman vapauttava tunne! Uinnin jälkeen istuin yksin rannalla eväitteni kanssa. Kirjakin oli unohtunut, mutta en sitä kaivannutkaan. Ihailin taivaan tummaa sineä ja meren aaltojen kohinaa. Aurinkokin hieman pilkisti ja se sai minut hymyilemään.


Ihanaa viikon alkua kaikille teille!

Kommentit

 1. Mukavalta kuulostaa lomasi. Ihana tuo meri. Meressä on jotain ainutlaatuista voimaa ja kaukokaipuuta aikaansaapaa tunnetta. Olisipa upeaa olla tuollaisella rannalla!

  VastaaPoista
 2. Trina: Minustakin meressä on jotain todella kiehtovaa, kaukokaipuu on tosi hyvä sana kuvaamaan sitä tunnetta. Oli tosi ihana vain istua rannalla ja kuunnella aaltojen ääntä (ja välillä lokkien ääntelyä :)

  VastaaPoista
 3. Oih, olen kyllä kade noista merenranta-aamuista. Mutta koskapa et kumminkaan Jäämeren rannalla ole niin en nyt kumminkaan ihan poksahda kateudesta... =)

  VastaaPoista
 4. Virpi: Ei tosiaan vedä vertoja jäämerenrannalla istuskelulle. Jos sinnekin pian pääsisi taas...

  VastaaPoista
 5. Kaukokaipuu.. hyvä sana tuolle. Noista kuvista (varsinkin alimmaisesta) voi kuulla melkein meren kohinan. Ja jäämeressäkin on jotain todella vaikuttavaa. Samoin kuin Norjan vuorissa. Jylhää, voimakasta, ankeaa - mutta järjettömän kaunista. Valon ja varjon leikkiä sekä suuria kontrasteja. Uimassa olen joskus käynyt jäämeressä ja mieli tekisi uudestaan sinne.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit