Rucolaleipää ja fetajuustoa

Tein tänään salaatin kaveriksi vähän erilaista leipää kuin yleensä. Tuli kyllä tosi ihana leipä. Ohje on Anna ja Fanny Bergenströmin kirjasta Rakkautta, Oliiveja ja Timjamia. Timjami on muuten minun lempi-yrtti :)

Taikinasta voi leipoa myös patonkeja ilman täytettä. Silloin kohonnut taikina kaadetaan jauhotetulle pöydälle, taputellaan varovasti levyksi (taikinaa ei saa vaivata, ettei ilmakuplat häviä), leikataan neljään pitkulaiseen osaan, kierretään pötkylät kierteelle ja paistetaan 250 asteisessa uunissa 15 minuuttia, jonka jälkeen uunin lämpöä alennetaan 150 asteeseen ja paistetaan vielä n. 10-15 minuuttia.

 Rucolaleipää ja fetajuustoa
Patonkitaikina:
1 pss kuivahiivaa
2 tl (ruusu) suolaa
1 rkl (luomu) hunajaa
6 dl haaleaa vettä
1 1/2 dl (luomu) kaurahiutaleita
1 dl (luomu) spelthiutaleita (voi käyttää myös pelkkiä kaurahiutaleita)
9-10 dl (luomu) vehnäjauhoja

Leivän täyte:
1 ruukku rucolaa
200 g (luomu) fetaa kuutioina
1 dl (tai enemmän) hienonnettuja tuoreita yrttejä (minulla oli n. puolet basilikaa ja puolet timjamia)
1 1/2 dl (luomu) oliiveja viipaleina (minulla oli vihreitä, myös mustat käy)

Tee taikina hyvissä ajoin kohoamaan:

Sekoita kulhossa puolet vehnäjauhoista ja kaikki kuivat aineet sekä hunaja. Lisää sitten kädenlämpöinen vesi ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput jauhot ja sekoittele taikinaa vähän aikaa, jotta jauhot sekoittuvat. Taikinaa ei tarvitse alustaa kovin paljon.

Ripottele taikinan päälle 1-2 rkl vehnäjauhoja ja kohota liinan alla 1-2 tuntia.

Puolita taikina, kaada toinen puolisko leivinpaperin päälle ja taputtele kevyesti jauhoisilla käsillä levyksi. Levitä levylle rucola, fetakuutiot, yrtit sekä oliiviviipaleet.


Öljyä tai jauhota hyvin toinen leivinpaperi ja kaada toinen puoli taikinasta siihen. Taputtele toisestakin taikinapalasta jauhoisilla käsillä levy ja kippaa paperin avulla täytteiden päälle niin, että täytteet peittyvät. Nipistele reunoja vähän, että täytteet pysyvät sisällä.

Paista 225 asteisessa uunissa vähän keskitasoa alempana n. 25-30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoa isoina palasina (tosin oli hyvää myös lämpimänä). Säilytä loppu leipä jääkaapissa.

Kommentit

  1. Voi ei miten ihanan näköistä!! Kuulostaapa mielenkiintoiselta kirjalta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Tirriliisa! Tuo kirja on aivan ihana, samoin kuin kaikki Anna Bergenströmin kirjat. Suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
  3. Emmääkestä! Tuli nälkä. Voi NAMSK!, minkä näköistä! :0P

    VastaaPoista
  4. Oijoiii.. näyttää niin kamalan hyvältä! :)

    Olenkos jo muistanut kaimalleni ilmoitella, että minä olen siirtynyt uuteen blogiin? Huiskula-blogi jäi taakse ja nyt on uusi blogi aloitettu. Itseasiassa minulla on ihan uusi profiilikin ja kuten huomata voi, käytän lempimeäni :)

    VastaaPoista
  5. Pingviini: Kiitos :)

    Marsu: Kiitos, huomasin todellakin eilenillalla, että sut löytää jatkossa uudesta blogista. Kaimalla on kiva lempinimi... eikö Marsu ja Murmeli ole jotain sukulaiselukoita keskenään?! ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit