Viimeinen työpäivä -täytekakku

Maanantaina oli virallisesti viimeinen työpäiväni ja kävin työpaikalla kakun kanssa hyvästelemässä työkaverit ja palauttamassa avaimet. Kakun tein suklaakääretorttupohjista (3 kpl) ja väliin laitoin mansikka-vadelmahilloa sekä pakastemansikoita viipaloituna, sekä kermavaahto-mascarponejuusto-sekoitusta. Oli ihan hyvä kakku, tällainen kääretorttupohjista valmistettu täytekakku on minusta kaikkein helpoin, jos tarvitaan kakkua suurelle porukalle.

Täytekakku (n. 30 annosta) 

Kääretorttu-pohja (omaan kakkuuni tein siis tämän 3x) 

4 (luomu) kananmunaa
1 ½ dl (luomu) sokeria
1 dl (luomu) vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 ½ tl leivinjauhetta
2 rkl (luomu)kaakaojauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahto saa olla tukevaa eli kun nostat vispilän ylös vaahdosta niin kuvio jää hetkeksi näkyville.

Siivilöi kuivat aineet ettei tule paakkuja ja lisää sitten jauhot parissa erässä taikinaan varovaisesti sekoitellen.

Kaada taikina leivinpaperille leivinpeltille ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 8 min. Vahdi loppuvaiheessa, ettei pääse palamaan.

Kumoa paistunut levy heti sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi hetken kuluttua.

Kakun kostutus:

2-3 dl (luomu)maitoa
1 tl vaniljasokeria

Kakun täyte:

6 dl (3 prk) (luomu) vispikermaa
 500 g (2 prk) Mascarpone-juustoa
n. 1dl (luomu) sokeria
500 g suomalaisia (pakaste) mansikoita
n. 4 dl punaista hilloa (minulla oli mansikka-vadelmahilloa)

Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi ja sekoita lopuksi joukkoon Mascarpone-juusto.

Pursotukset (valmista koristelu/tarjoilupäivänä):

4 dl (2 prk) (luomu) vispikermaa
250 g (1 prk) (pehmeää) maitorahkaa
(luomu) sokeria maun mukaan (ehkä n. 1/2 dl)

Vatkaa kerma ja sokeri aika kovaksi vaahdoksi (varo kuitenkin vatkaamasta liikaa, koska voiksi vatkattua kermaa ei voi enää pelastaa). Sekoita joukkoon maitorahka ja maista seosta, että makeus on sopiva.

Kokoa kakku:

Laita tarjoiluvadille kääretorttulevy (leikkaa pienemmäksi mikäli tarvitsee) ja kostuta levy vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä kakkulevyn päälle ohuelti hilloa ja viipaloi sitten vielä hieman kohmeisia pakastemansikoita hillon päälle. Levitä 1/3 tai 1/4 kerma-mascarponejuustotäytteestä mansikoiden päälle (riippuen siitä, oletko leikannut kääretorttulevyn reunoja pienemmäksi, jolloin saat niistä vielä neljännen kerroksen kakkuun).

Nosta täytteen päälle sitten seuraava kääretorttulevy. Kostuta, levitä hilloa, mansikkaviipaleita ja jälleen osa täytteestä.

Nosta viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi, tai jos kääretortun reunapaloja on sopivasti, saat kakkuun neljä kerrosta (omani tein juuri näin). Kostuta myös päällimmäisin kerros ja laita tämän jälkeen kakkulevylle kevyt paino, esim. ohut muovinen leikkuulauta. Anna tasaantua viileässä muutama tunti tai vaikka seuraavaan päivään.

Valmista kakun päällysteseos ja laita pursotuspussiin tai levitä seos lastalla kakun päälle. Itse käytin pursotuksessa Städterin 15 mm lehtityllaa.

Koristele kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin koristeena viinirypäleistä leikattuja kukkia sekä karambola-hedelmän siivuja, jotka olin pyöritellyt sitruunamehussa (tummuvat muuten). Lisäksi pursotin "ruusuja" vaniljanmakuisesta tuorejuustosta ja asettelin kakun reunoille epäsymmetriseen järjestykseen (tämä ei oikein käy ilmi kuvasta).

Tarjoa kakku parin-kolmen päivän kuluessa. Säilytä jääkaapissa.

Kommentit

  1. Hei taas, en ole ihan varma olenko pysynyt ihan kärryillä, mutta olisi kiva tietää, mihin tiesi suuntaan tämän työpaikan jälkeen. Onko sinulla joku suunnitelma, ehkä jopa uusi paikka tiedossa, vai otatko hengähdystauon kannalta ja katsot mitä eteen tulee?

    Ja mitä kuuluu laihdutusprojektille? Esittelemäsi ruuat ainakin tukevat sitä! (Paitsi ehkä tuo kakku :D)

    VastaaPoista
  2. Voi namskis mikä kakku! :)
    Tein myös kääretorttupohjista ison kakun äitini 50v-juhliin, kun oli tarvetta isommalle kakulle.
    Se käy kyllä kätevästi ja hyvääkin se on :)

    VastaaPoista
  3. Nam, näyttää herkulliselta! Eikun alkoi tekemään mieli kääretorttua... mansikkahillolla.. nam! :) Tämä on kyllä paha paikka tämä sun blogisi. ;D

    VastaaPoista
  4. Herkullista! Varmaan teki hyvin kauppansa.

    VastaaPoista
  5. Mirka: Ei tässä itsekään aina pysy kärryillä :D Haen parasta aikaa uutta työpaikkaa, mutta mikään kiire ei ole. Tutkin myös mahdollisuuksia perustaa oma yritys, mutta vielä ei voi sanoa mihin elämä vie. Kerron sitten kyllä täällä kaikista merkittävistä muutoksista :)

    Laihdutus meni välillä oikein hyvin, monta kiloa lähti, mutta nyt on tullut otettua hieman takapakkia. Mutta yrityksen ja erehdyksen kautta edetään. Kiva kun kyselit! :)

    Kakut tosiaan, kröhöm, eivät ole ihan sitä parasta laihdutus-evästä ;)

    Jellona: Kiitos! Tuo kääretorttupohjista koottu kakku on minustakin hyvä ja tykkään myös mausta ja koostumuksesta.

    Anonyymi: Kiitos ja kiva kun jätit kommentin! :)

    Riitta: Kiitos! Kyllä kakku näytti maistuvan, useampikin kävi hakemassa santsia, eikä tarvinnut viedä kotiin muuta kuin se pieni pala, jonka jemmasin äkkiä pojalleni, kun hänkin toivoi saavansa kakkua maistella :D

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit