Appelsiini-porkkanamarmeladi

Teinpä tiistaina kokeiluerän appelsiini-porkkanamarmeladia, johon löysin ohjeen Glorian Ruoka&Viini-lehdestä. Ainakin itse tykkäsin tästä tosi paljon ja poikani tykkäsi myöskin. Tätä teen kyllä vähän syksymmällä lisää! IhaNaisilta Lennulta ja Pingviiniltä sain tyhjiä säilykepurkkejakin, joten säilöntä-kokeiluni voivat siltäkin osin jatkua :)

 Appelsiini-porkkanamarmeladi (n. 1 litra)

600 g (kotimaisia/luomu) porkkanoita (paino kuorittuna)
(vettä porkkanoiden keittämiseen)
3 (luomu) appelsiinia
500 g hillosokeria

Kuori ja paloittele porkkanat (minulla oli 2-3 cm pituisia paloja). Laita porkkananpalat kattilaan ja vettä sen verran, että palat juuri ja juuri peittyvät. Keitä porkkanoita n. 15 minuuttia eli kunnes ne alkavat olla pehmeitä.

Porkkanoiden kiehuiessa kuori appelsiinit veitsellä niin, että myös valkea kerros ja päällimmäinen kalvo lähtee pois. Fileoi sitten appelsiininpalat terävällä veitsellä irti kalvoista ja purista myös mehu talteen. 

Kaada porkkanoista keitinvesi pois ja lisää kattilaan appelsiininlohkot ja mehu. Soseuta sitten appelsiinit ja keitetyt porkkanat sauvasekoittimella tasaiseksi seokseksi. (voit soseuttaa seoksen myös käyttämällä esim. blenderiä). Laita sitten kattila takaisin levylle ja lisää hillosokeri. Kuumenna seosta välillä hämmennellen ja keitä n. 10 minuuttia. 

Laita kuuma hillo kuumennettuihin purkkeihin ja sulje purkit heti keitetyillä kansilla. Anna purnukoiden jäähtyä ja laita sitten jääkaappiin (tai kellariin). 

Marmeladi säilyy avaamattomana useita kuukausia ja avattunakin uskoisin säilyvän useita viikkoja.

Käytä marmeladia esim. paahtoleivällä, croisanttien tai juustojen kanssa taikka kakun/kääretortun täytteenä.

Kommentit

  1. Kiitos kovasti ohjeesta!
    Luulen, että tuonkinsorttinen purkkiinsäilöminen hoitaa tehokkaasti metsätuskaani, kun en pääse marjametsään siis.
    Kaivelepa muististasi lisää säilöntäohjeita loppukesän ratoksi.

    VastaaPoista
  2. Kuulostaapas mielenkiintoiselta! Varmasti kokeilun arvoinen! Kiitos vinkistä!!:)

    VastaaPoista
  3. Sirkku: Tällä reseptillä voi koittaa metsäntuskaa lievittää, toivottavasti auttaa. Lisää säilöntä-ohjeita tulee varmaan vielä lisääkin jossain vaiheessa:)

    Marge: Tätä kannattaa kyllä kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Siis tämä on niiiiiin hyvää, aivan järkyttävän hyvää paahtoleivän päällä esimerkiksi! Kiitos vielä :)

    VastaaPoista
  5. Lennu: Kiva, kiitos :) Ja ole hyvä :) Mekin pojan kanssa tästä tykättiin, pitää tilata huomenna lisää appelsiineja, että voi tehdä tätä vähän enepi talvea varten :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit