NTI II


Tiistaina tarjoiltiin toinen kattaus Neljän Taviksen Illallisesta Pigviinin luona ja teemana oli sveitsiläinen ilta. Illan emäntä oli hehkeä ihanan punaisessa ja pilkullisessa mekossa. Ensin saimme mansikkaiset tervetuliaismaljat ja sitten kiertelimme ja katselimme tunnelmallisesti ja kauniisti sisustetussa kodissa. Lopulta päädyimme puutarhaan ja terassille räpsimään kuvia ja nauttimaan alkusalaattia. Alkusalaatti oli oikein raikas ja maukas, siinä oli ainakin sikuria ja saksanpähkinöitä. Sikuri olikin minulle aivan uusi tuttavuus, pitääpä itsekin joskus kokeilla.



Pääruokaa siirryimme nauttimaan todella kauniisti katetun pöydän ääreen. Tarjolla oli fondueta, jota kukaan vieraista ei ollutkaan koskaan ennen maistanut (ja taisipa jokainen alkaa harkita fonduepadan hakkimista tämän jälkeen :) Dippailimme kuumaan juustokastikkeeseen erilaisia kasviksia, kypsiä broilerinpaloja ja maissi chipsejä. Juomana oli oikein hyvää punaviiniä, jonka merkkiä en kyllä enää muista. Vatsat tulivat kyllä huomaamatta todella täyteen ja jälkiruokakin oli vielä syömättä!




Jälkiruuaksi oli, kuinkas ollakaan, suklaafondueta! Vaahtokarkkeja, mansikoita ja hedelmänpaloja dippailimme ja juomaksi oli kuohuviiniä. Lopulta oli pakko mennä terassille sulattelemaan todella maukasta ateriaa ja juttelemaan. Jännitystäkin oli tarjolla, koska Pingviini sai ampiaisenpiston jalkaansa, auts!



Ennen kotiinlähtöä santsattiin vielä suklaafondueta ja sitten lopulta lähdimme Lennun kyydillä kotiin. Oli kyllä todella mukava ilta, ihanaa seuraa, todella hyvää ruokaa, rentoa meininkiä. Naurettiin paljon ja syötiin samaten :) Kiitos taas arvon naiset ihanasta illasta!



Vein Pingviinille tuliaisiksi samana iltapäivänä keittämääni appelsiini-porkkanamarmeladia ja omatekoista mysliä.

Seuraavan kerran NTI onkin sitten ensi kuun loppupuolella Lennun luona. :)

Kommentit

  1. Ihanaa, ihania kuvia, ihanat me. Huippua olla me! :D

    VastaaPoista
  2. Ja tässä on muuten tämä:

    http://www.hs.fi/ruoka/reseptit/artikkeli/Sveitsil%C3%A4inen+salaatti/1135244630491

    ...ja tässä tämä:

    http://www.valio.fi/reseptit/texmex-fondue/

    ..ja tumman suklaan seassa oli kuohukermaa!

    VastaaPoista
  3. Minustakin on tosi huippua olla me! :) Oli kyllä tosi ihana ilta.

    Ja kiitos noista ohjeista! Pitääpä napata talteen ja tehdä itsekin tuota salaattia... fondueta sitten kun on se pata hommattu ;)

    VastaaPoista
  4. Voi, kylläpä siellä on taas herkuteltu! =D

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja ja mainio idea kokoontua syömään yhdessä :)

    VastaaPoista
  6. Virpi: Sanoppa muuta! :)

    Satu: Oli kyllä ihanat herkut ja tosi mukava ilta.

    VastaaPoista
  7. Ihanat tuliaiset! Tuo appelsiini-porkkana kuulostaa kivalta yhdistelmältä ja on niin herkullisen väristä :)

    VastaaPoista
  8. Anna: Kiitos! Ainakin me poikani kanssa tykättiin tuosta appelsiini-porkkanamarmeladista ja parilta ystävättäreltäkin kuulin kehuja. Väri tosiaankin on aivan ihana, täydellinen syksyiseen tai talviseen aamupalapöytään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit