Blogihaaste Tököttitulva

Pingviini haastoi minut laskemaan montaako eri kemikaalituotetta käytän päivittäin. Aloitin aamulla laskemaan ja tämän päivän lukemaksi tuli 11. Joinakin päivinä luku voi olla vähän suurempi, mutta harvemmin yli 15 tuo luku menee.


Aamu alkoi hampaiden pesulla, hammastahnana käytän aina Elmexin sensitive-tahnaa, koska se auttaa tosi hyvin vihloviin hampaisiin.


Juoksulenkin jälkeen menin suihkuun, jossa hiusten pesu, hoitoaine ja suihkusaippua, kaikki Herbinan  Biohajoava-sarjaa. Näissä on käytetty osittain luomu-raaka-aineita, eikä silikooniyhdisteitä ollenkaan. Käytin jossain vaiheessa Urtekramin luomu-tuotteita, mutta heti kun kokeilin tätä Herbinan tuotesarjaa niin vaihdoin. Nämä ovat minusta koostumukseltaan huomattavasti parempia, tuoksu on aivan toista luokkaa kuin Urtekramissa ja lisäksi nämä ovat kotimaisia.



Suihkun jälkeen laitoin tukkaan muotovaahtoa. Tämä on epätavallista, koska useimmiten tukkani saa olla ihan niinkuin se on. Mutta nyt tein pari lettiä päähän toiveena saada kivat kikkarat, joten siksi muotovaahto ja näytti olevan XZ erittäin voimakas tyrni (minun tukka vaatii tehokkaat aineet pysyäkseen jossain halutussa muodossa).

Suihkun jälkeen laitoin kasvoille silmänympärysvoidetta ja kosteusvoidetta ja sääriin kosteusvoidetta myöskin. Nämä kaikki ovat Marja Entrichin tuotteita. Marja Entrichin tuotteet ovat kotimaista luonnonkosmetiikkaa ja kaikki tuotteiden raaka-aineet ovat luonnosta saatuja. Kuvassa on lisäksi kasvovesi ja Auringonkukkaöljy. Kasvovettä käytin sitten illalla ja jälleen silmänympärysvoide ja kosteusvoide kasvoille. Joskus jos tarvitsen tehokkaampaa meikinpoistoa, käytän auringonkukkaöljyä.


Kainaloihin vielä dödöä, poikani kanssa käytämme molemmat lähinnä tuota "kiveä". Se on luonnonsuoloista koostuva kivi, jota käytetään kostutettuna puhtaalle iholle. Toimii hyvin jopa teini-pojallani. Urtekramin hajuton AloeVera luomu-roll-on on varalla, jos ollaan pojan kanssa eri paikoissa. Silloin "kivi-dödö" jää pojalle ja roll-on lähtee minun mukaani.

Hajuvesiäkin olen käyttänyt joskus, mutta nyt olen ollut ilman jo noin vuoden verran. Nenäni on nykyisin aika herkkä keinotuoksuille ja siksi ei ole tullut ostettua mitään hajuvettä. Tosin sellaisen varmaan vielä ostan tässä jossain vaiheessa, koska tykkään kuitenkin tuoksuista (kunhan ne eivät ole liian voimakkaita!).


Meikkiä käytän nykyisin aika satunnaisesti. Tänään en käyttänyt meikkejä yhtään, mutta jos lähden kaupungille ja töissä käydessäni meikkasin kyllä päivittäin. Meikkini on yleensä hyvin kevyt, meikkipohjana käytän Jane Iredalen mineraalipuuteria (UVA/UVB suojakerroin SPF20), joka pysyy hyvin, ei valu, peittää ja lähtee helposti pois. Tuotteet on valmistettu luonnosta saatavista ainesosista ilman eläinkokeita, eikä tuotteissa käytetä mineraaliöljyä, talkkia eikä synteettisiä väri- tai säilöntäaineita eikä myöskään hajusteita. Tämän sarjan meikkejä tulen varmasti jatkossa käyttämään, mikäli jotain tarvitsen. Muut yllä olevassa kuvassa olevat meikit ovat Mary Kayn ripsiväri, huultenrajauskynä ja eyeliner. Näitä käytän harvemmin, en edes joka viikko.

Meikit lähtevät pois yleensä vähillä aineilla, käytän jo yllä mainitsemaani auringonkukkaöljyä tarvittaessa ja mikrokuituista pesukinnasta (joka tuossa kuvassa meikkien alla).


Käsiä tulee pestyä kymmeniä kertoja päivässä ja toisessa wc:ssä on jokin nestesaippua (jokin kotimainen, isossa astiassa ostettu josta kaadan täyttöpulloon, en muista merkkiä) ja toisessa wc:ssä on luomu-palasaippua. Jokin suklaalta tuoksuva tämän pitäisi olla, mutta ainakaan minun nenä ei haista oikeastaan mitään (en tiedä pitäiskö tuota sitten maistaa ;)



Lisäksi mainitsen vielä Marja Entrichin Aurinkopuikon (UVA/UVB suojakerroin SPF15), jota käytän lähinnä huulirasvana ja suojana kuivuvilla poskilla (erityisesti talvella) ja porkkanaöljyn, jota käytän kuuriluontoisesti silloin tällöin. Myös saman valmistajan Avocado-öljyä olen käyttänyt, mutta sitä minulla ei nyt ole (ostan sen sitten kun porkkanaöljy on käytetty).

Illalla sitten lähes sama kemikaali-kierros uudelleen hieman eri järjestyksessä eli jumpan jälkeen suihkussa  käytin Herbinan suihkusaippuaa. Hiuksia en pessyt uudelleen, minulla on aika kuiva hiuspohja eikä se kestä monta kertaa päivässä tapahtuvaa pesua, eikä se ole edes tarpeen. Sitten kasvoille kasvovettä, silmänympärysvoidetta silmänympäryksiin, kosteusvoidetta muualle kasvoihin ja säärille kosteusvoidetta, dödö-kiveä kainaloihin ja illalla vielä hampaiden pesu Elmexillä.

Hyvää yötä!

PS. Haastan Lennun ja kaikki muutkin, jotka innostuvat laskemaan omia kemikaalituotteitaan :) Ilmoitelkaahan kommenteissa jos osallistutte :)

Kommentit

  1. Sää oot niin kadehdittavan luomu myös näissä tököttiasioissa.. Mulla ois siinä vielä parantamisen varaa!

    Kerroppa sitten oliko saippua suklainen, jos maistat? Kiroile vaikka huvikseen kovasti ennen sitä ;)

    VastaaPoista
  2. Sää oot niin kadehdittavan luomu myös näissä tököttiasioissa.. Mulla ois siinä vielä parantamisen varaa!

    Kerroppa sitten oliko saippua suklainen, jos maistat? Kiroile vaikka huvikseen kovasti ennen sitä ;)

    VastaaPoista
  3. No ei ihan täydellisesti luomua, siihen ei ole helppo päästä, enkä taida pyrkiäkään ;) Ostin jokin aika sitten esim. Cream Caramelin lähes luomu-meikkivoiteen ja päätin alkaa sitä käyttämään, mutta se ei toiminut minulla ollenkaan, joten se on jäänyt kaappiin käyttämättömäksi. Tuolla merkillä olisi kyllä myös mineraalipuuteri, mutta... kalliita kokeiluja, jos ei toimikaan, koska putelit ja purnukat maksavat kymmeniä euroja.

    Pitääpä opetella kiroilemaan ja pestä sitten suu saippualla. Kerron sitten maistuiko suklaalle ;)

    VastaaPoista
  4. Minullakin on käytössä Marja Entrichin tuotteita, mutta ehdoton suosikkini on ME:n Aurinkopuikko.
    Onpa sulla upeat hiukset :)

    VastaaPoista
  5. En tiedä uskaltaisinko edes laskea mun tököttitulvaa, mutta piti tulla kommentoimaan sun upeita ja paksuja hiuksia! Ovatko yhtäpitkät kuin siskollasi?

    VastaaPoista
  6. Riitta: Kiitos :)

    Ulla: Kiitos :) Ei minun hiukset taida edes kasvaa niin pitkiksi kuin siskollani! Puoliväliin selkää ylettyy omani, eikä ole verrattavissa sisareni hiuksiin... hänellä ne vasta paksut hiukset onkin! :)

    VastaaPoista
  7. Voi, voi ei oo hiukset enää niin paksut mitä ne joskus ovat olleet. Taidat muistella kivikautta tms. Vanhimmalla tyttärelläni ne vasta paksut hiukset onkin ja suuri inho hiustenharjausta kohtaan. Ei varmaan ole harjannut koko kesänä, enkä saa mennä lähellekään kampoineni.

    Mulla tulis varmaan tylsä tökötti postaus, kun useimpina päivinä käytössä vain saippua =D

    VastaaPoista
  8. Virpi: Kyllä ne sun hiukset on aika upeat vieläkin!

    En viitsinyt sua haastaa tökötti-postausta tekemään, kun tiedän ettei siellä paljon noita käytetä. Teillä vasta luomua onkin noiden tököttien suhteen, ei tule kemikaalikuormitusta!! :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit