M niinkuin Mansikka

Eilen olikin mansikkainen päivä. Aamulla jumpan jälkeen poikkesin kaupassa ja koska 5 kg mansikkalaatikko oli aika edullinen niin päätin ostaa yhden laatikon mansikoita ja keitellä hilloksi. Huomasin tykkääväni hillonteosta, siinä on jotain niin... vanhanaikaista tunnelmaa tai jotain sellaista. Lisäksi oma hillo on kyllä hyvää.

Tein hillon hillosokerilla ja sokeripussin kyljessä olevan ohjeen mukaan. Osan hilloista maustoin (luomu) vaniljajauheella ja siitä hillosta tulikin aivan ihanaa! Pitäisi vain saada lisää purkkeja jostakin... melkein kaikki purkkivarastoni hupenivat mansikkahilloihin ja toiveissani oli tehdä jotain muitakin hilloja tai säilykkeitä tänä syksynä.


Säilönnässä puhtaus ja tuoreus on kaiken A ja O. Purkkien on oltava puhtaita ja kuumennettuja (kuumensin omat purkkini uunissa 125-asteessa n. puoli tuntia, keittiöpyyhkeisiin käärittyinä) ja kannet ja tiivisteet kannattaa keittää kattilassa. Säilykkeisiin käytettävien marjojen/hedelmien/vihannesten tulee olla todellakin hyvälaatuisia, ei kannata ajatella että ne lutsahtaneet mansikat voi käyttää hilloon, kun ei ne muuhun enää kelpaa. Vain hyvät marjat kannattaa kelpuuttaa säilönnässä niin säilykeet silloin myös säilyvät parhaiten.

Itse tein niistä vähän lutsahtaneista marjoista smoothien. Tämä oli siitä ihanaa, että koostumus oli mitä parhain (avocadon ansiosta) ja sokeria tähän ei tullut laisinkaan! Jos tykkää enemmän makeasta mausta niin tähän voisi lisätä mukaan hieman vaikkapa hunajaa.

Mansikkasmoothie 1:lle

n. pari suurta kourallista tuoreita mansikoita
1 pieni (luomu) banaani
1 (luomu) avocado
1/2-1 rkl kaakaonibsejä
n. 1/2 rkl Lucuma-jauhetta
n. 1/4 dl kylmää vettä

Heittele kaikki ainekset tehosekoittimeen ja surauta tasaiseksi seokseksi.

Nauti kylmänä välipalana.

Kommentit

Suositut tekstit