Sadonkorjuuta viljelypalstalla


Häpeä edes myöntää, ettei ole tullut taas viikkoon käytyä omalla viljelypalstalla. Minun on lähdettävä sinne aina aamusta, jos meinaan saada lähdettyä. Tänä aamuna alkoi sataa ja peruimme ystävättäreni kanssa aamun juoksulenkin, joten päätin lähteä pellolle vähän kitkemään ja katsomaan mitä siellä on tapahtunut. Olihan siellä tapahtunut vaikka mitä! Sokeriherneet olivat yht äkkiä kasvaneet niin suuriksi että keräsin niitä noin litran verran. Niitä näyttää tulevan lisääkin vielä vaikka kuinka paljon :)


Myös salaatit olivat todella reheviä, nyt pitääkin alkaa käydä pellolta salaattia useamman kerran viikossa. Myös sipulit on niin isoja, että niitä voi alkaa syödä, eikä tarvitse ihan heti kaupan sipuleita ostella. Yrttipenkkikin näytti hyvältä ja porkkanoiden naatit ihan kohtuullisen kokoisilta. Juurtahan niissä ei vielä ole oikeastaan yhtään, mutta jospa ne vielä kasvaisi. Myös perunat saa vielä kasvaa, yhden varren nostin maasta ja liian pieniä potut vielä olivat.


Magoldi ja punajuuri eivät kyllä oikein onnistuneet näin ensiyrittämällä. Mangoldithan joutuivat lähes kaikki koppakuoriaisten ruuaksi ja vain pari-kolme vartta kasvoivat vähän suuremmiksi.


Punajuurelle kävi samoin kuin mangoldille... noin kymmenkunta punajuurta pellolla vielä kasvaa ja toivottavasti ne ehtivät kasvattaa myös jonkinlaisen juuren.


Iloisin yllätys sokeriherneiden, yrttien ja salaattien lisäksi oli suuren suuri, 20 cm pitkä ja kaunis kesäkurpitsa! Sepäs olikin kasvanut nopeasti.


Myös kyssäkaalin lehdet näyttivät hyvin reheviltä ja elinvoimaisilta ja parissa varressa oli jopa pienen pieni kaalinalku :)

Kommentit

 1. Herkullista satoa on kasvimaasi tuottanut kuivista jaksoista huolimatta.

  VastaaPoista
 2. Upea sato on tiedossa palstaltasi. Omat viljelykset maistuvat aina parhaimmilta :)

  VastaaPoista
 3. Trina: Kastelua piti kuivina jaksoina vähän tehdä, kantaa sankoilla vettä läheisestä kanavasta (mukava n. parinsadan metrin matkan päästä ;) Onneksi viime aikoina on tullut sadetta enempi ja sen kyllä huomaa kasvien kasvuvauhdin lisääntymisessäkin!

  Satu: kiitos! Totta, kyllä itse kasvatettu sato on parasta :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit