sunnuntai 24. huhtikuuta 2011

Mämmi

Mämmi on perinteinen suomalainen pääsiäisherkku, josta joko tykkää tai sitten ei. Meidän perheessä olen joka pääsiäinen ostanut yhden roveen mämmiä, koska poikani siitä tykkää. Itsekin sitä syön aina yhden kerran, se riittää minulle. Nyt oli aivan pakko ostaa, koska kaupan pakastealtaasta löytyi myös Luomu-Mämmiä!

Kotilieden Kevätkirjasta noukin ohjeen mämmin tarjoilusta kermavaahdon kanssa. Tämä oli ihan hyvää :)

Pääsiäisen jälkiruoka (4:lle)

1 rove (luomu) mämmiä
2 dl (luomu) vispikermaa
ripaus (luomu) sokeria
n. 1 tl vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta hivenellä sokeria (n. 1 rkl) sekä vaniljasokerilla. 

Laita jälkiruokamaljoihin kerroksittain kermavaahtoa ja mämmiä. Mämmin päälle voi ripottaa hieman sokeria, jos haluaa.

Tarjoa kylmänä.
 

2 kommenttia:

  1. Oisko tullu vielä parempaa ilman tuota mämmiä =D Nyt rehellinen mielipide =D

    VastaaPoista
  2. ;) Joo, tulee aina mieleen se kerta, kun tehtiin sitä puolukkarahkaa ja tuumittiin molemmat, että tämä on kyllä hyvää, mutta olisi vielä parempaa ilman puolukoita :D Ehkä pelkkä kermavaahto olisi ollut hieman liioittelua, mutta voi tosiaankin olla, että ilman mämmiä olisi ollut vieläkin parempaa :D

    VastaaPoista

Kiitos viestistäsi <3