Highlander-käristystä

Eilen päätin tehdä ruuaksi jotain tosi hyvää ja lopputulos todellakin oli sellainen. Otin jo edellisenä iltana jääkaappiin sulamaan palan luomu-Hihglanderin sisäpaistia ja seuraavana päivänä sitten vuolin terävällä keittiöveitsellä ohuita lastuja kohmeloisesta paistista. En osaa sanoa mikä ruhon osa tällaiseen käristykseen sopisi parhaiten, mutta hyvää tästä tuli joka tapauksessa. Jatkossakin tulen ostamaan lihani suurempina kimpaleina suoraan tuottajalta, joten olen päättänyt myös alkaa perehtyä paremmin tuohon lihan anatomiaan ja mihin mikäkin liha sopii parhaiten.

Toisaalta olen myös päättänyt alkaa lisätä kasvis-syöntiä elikkä lihaa ei meidän perheessä syödäkään jatkossa enää ihan jokainen päivä. Tämä siksi, että laadukas luomuliha on ymmärrettävästikin kalliimpaa kuin tehotuotettu liha kaupan tiskistä. Pysyy siis ruokalasku edes jotenkin hallinnassa. Kasvissyönti on lisäksi myös ekologista ja eettistä. Tulipas paljon hienoja sanoja tähän postaukseen!

Highlander-käristys (n. 4:lle)

n. 400 g (luomu) Highlanderin sisäpaistia (nauta, hirvi tai poro käyvät yhtä hyvin) 
1 suuri (luomu) sipuli
n. 1-2 rkl voita
1 prk (2 dl) (luomu) ruokakermaa
n. 1 tl (ruusu) suolaa

Tämä ruoka on helpointa tehdä pakastetusta lihasta. Eli ota edellisenä päivänä lihanpala jääkaappiin sulamaan. Seuraavana päivänä vuole vielä kohmeisesta lihasta ohuita lastuja. Pilko sipuli.

Kuumenna (mielellään valurautainen) paistinpannu ja sulata siinä voi. Ruskista sitten lihasuikaleet pannulla (2-3 erässä) ja kuullota myös silputtu sipuli. Laita sitten kaikki lihat pannuun ja lisää ruokakerma sekä suola. Anna hautua n. 10 minuuttia.

Tarjoile perunan (peruna kaikissa muodoissaan käy), puolukkahillon ja vaikkapa porkkanaraasteen kera.

Tämä valmistuu nopeasti, siis samassa ajassa kuin esim. perunat kiehuvat tai paistuvat eli n. puolessa tunnissa. Hyvä arkiruoka siis, mutta sopii makunsa puolesta myös sunnuntai-päivälliseksi. 

Kommentit

  1. Ooh, nälkä! Pitäisi alkaa kohta ruoanlaittoon ja nälkä vain kasvaa kun katselee tällaisia!

    VastaaPoista
  2. Mulla tulee aina nälkä kun katselee vähän aikaa ruokakuvia ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit