MaMa-haaste nro 6 - Tuunaus


Vaikka sanana tuunaus kuulostaa ihan kamalalta, niin ajatuksena se on ihan huippu juttu. Ideoita ei tosin pursuile minun pääkopastani ja siksi omat tuunailut on olleet aika vähissä. Mutta nyt tämän haasteen myötä päätin innostua ja hetken vaatekaappia katseltua silmiini osui vanha fleece-aamutakki, jonka olen entiseltä työpaikalta joskus saanut. Lisäksi löytyi kaunis silkkihuivi, joka pääsi myös tähän projektiin mukaan.

Olen todellakin aamutakki-ihminen. Jos ei ole menoa minnekään niin saatan viikonloppuna vetelehtiä puoli päivää aamutakissa. Se on minulle oikea kotivaate. Silkkihuivi-ihminen en taas ole ollenkaan. En vaan osaa asuste-huiveja pitää.

Tämä oli elämäni ensimmäinen aplikaatio-työ. Aikamoinen urakka, johon en kyllä olisi ryhtynyt, jos olisin etukäteen tiennyt millainen työmäärä tässä olikaan! Mutat lopputulokseen olen kohtalaisen tyytyväinen, vaikka monta asiaa olisi voinut tehdä paremmin (ja varmaan helpomminkin).


 Silppusin silkkihuivin ja ompelin aamutakkiin uuden kauluksen. Hihoja lyhensin, koska aamutakki päällä on kiva touhuta kaikenlaista ja pitkät hihat joutuu aina käärimään. Lisäksi ompelin selkään koristeen. Teinpä vielä muutamat jojot, vyön päihin sekä yhdellä suuremmalla piilotin aamutakista tylsän logon.Kommentit

 1. Melkoinen urakka sulla ollut! Hoksasit kai käyttää applikoinnissa kaksipuolista liimakangasta? Muuten urakka liukkaan huivin kanssa on ollut kyllä vielä hurjempi...

  Kiitos osallistumisesta:)

  VastaaPoista
 2. Ostin tosiaankin sitä kaksipuoleista liimakangasta, helpotti jonkin verran, kun liukuva kangas oli paljon jäykempää ja pysyi aloillaan :) Mutta aika säätöä oli siltikin :D Mutta toisaalta kiva tuota oli väkertää ja nuo jojot olivatkin hauska ja nopea näpertely-homma! Kiitos vaan jojon ohjeesta Leena! :)

  VastaaPoista
 3. Hui miten suuren urakan olet tehnyt, mutta lopputulos on kyllä hieno! Kylpytakki tai yöpaita päällä on välillä kiva luuhata kotona :)

  VastaaPoista
 4. Trina: Kiitos! Minäkin tykkään olla kotona mahdollisimman rennoissa vaatteissa.

  Pingviini: Kiitos! :)

  VastaaPoista
 5. Ääk, sillkihuiviaplikointi! Respektiä!

  VastaaPoista
 6. Huh, varmasti oli kova työ, ihailtavaa liukkaan ohuen sekä paksun tökkivän kankaan yhdistämistä! :) Ja varmasti nyt molempien "kankaiden" käyttöaste parani. Toi on muuten niiiiin totta, että ne aamutakin hihat pitää aina rullata, tekee sitten voikkaria taikka tiskata. Ajatella että ne hihat voi tosiaan leikatakkin :)

  VastaaPoista
 7. Jokke: Kiitos :) Kohtuudella suoriuduin ja seuraavalla kerralla teen varmasti jotain helpompaa ;)

  Haltiakummi: Oli tässä kyllä omat säätönsä, mutta tulipa ainakin ommeltua ja harjoiteltua tuotakin hommaa :) Olet aivan oikeassa, käyttöaste kasvoi varmasti! Ja eikös vain olekin hassua, ettei sitä hoksaa pätkiä niitä hihoja, kun ne on kuitenkin aina vaan tiellä :D Vahinossa tajusin tuota tuunausta tehdessäni että hei, lyhennämpä hihatkin samalla!

  VastaaPoista
 8. Vastavierailulla blogistani. Upean tuunauksen olet sinäkin tehnyt, tuossa on mennyt hetki ja toinenkin. Musta on aina kiva saada jotain kaapin täytteestä käyttöön.

  Oi, mitä ihania reseptejäkin täältä löytyi, pesto menee kyllä heti kokeiluun =)

  VastaaPoista
 9. Todella hyvän näköinen aamutakki! Koriste selässä on hieno. Kyllä minä olisin tyytyväinen, jos olisin noin suuren vaivan nähnyt ja onnistunut!
  Minä myös aion kokeilla pestoa. :)

  VastaaPoista
 10. Anniini: Kiva kun tulit käymään :) Ja kiitos, kyllä tuon aamutakin väkertelyssä muutama tunti kului. Minusta on myös kiva, jos saa jotain käyttämättömäksi jäänyttä vaatetta tai tavaraa jollain tavalla uudelleen käyttöön. Ei tarvitse turhaan ostaa uutta.

  Riitta: Kiitos paljon! Minusta oli kiva tehdä se selkäpuolen koriste...paljon kivempi kuin tuota sik-sak-kuviota. Jojoja oli myös kiva ja tosi nopea tehdä.

  Kokeilkaa ihmeessä pestoa. Ainakin meidän perheessä tuosta omatekoisesta pestosta tuli heti paikalla suosikki. :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit