Raparperisima

Piti tehdä vielä yksi simakokeilu lisää, koska pakastimesta löytyi vielä juuri sopiva määrä raparperia. Pullotusvaiheessa maistettiin pojan kanssa pikkuisen ja maistui ihanan raikkaan raparperiselta, joten tästä ei voi tulla pahaa! Nyt siman pitää käydä vielä muutama päivä, ennen kuin se on valmista. Vapun jälkeen päivittelen sitten kommentteja lopullisen siman mausta.

Olen nähnyt netissä kuvia ihanan vaaleanpunaisesta raparperisimasta, mutta omastani tuli keltaista. Tämä johtunee siitä, että käyttämäni raparperi oli kuorittua, jolloin punaiset raparperinkuoret eivät päässeet värjäämään simaa. Kesällä kunhan uutta raparperia alkaa saada, valmistan tätä  kyllä lisää kuorimattomista raparperinvarsista, jos simaan saisi sitten sen ihanan pinkin värinkin.

Raparperisima (5 litraa)

Ainekset:
1 ½ l paloiteltua (luomu) raparperia
1 (luomu) sitruunan mehu
5 l vettä
6 dl (luomu) ruokokidesokeria
1 dl vaaleaa siirappia
murunen (n. puolikkaan herneen kokoinen pala) tuoretta hiivaa

Pulloihin:
(luomu) rusinoita
(luomu) ruokokidesokeria

Huuhdo ja paloittele raparperin varret jos käytät tuoretta raparperia. Pakastetun raparperin voi käyttää jäisenä.

Kiehauta n. pari litraa vettä kattilassa. Lisää raparperit, sokeri ja siirappi kattilaan kun vesi kiehuu. Kuumenna seos jälleen kiehuvaksi ja ota kattila liedeltä.

Kaada keitetty raparperi-sokeriseos sankoon/suureen astiaan ja lisää sitruunan mehu sekä loppu vesi (kylmänä). Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi ja liuota seoksesn sitten hiiva. Anna käydä seuraavaan päivään.

Siivilöi raparperit mehusta. Pane pulloihin muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Pullota sima ja anna käydä 3-4 päivän ajan. Säilytä kylmässä ja juo pois noin viikon kuluessa.

Kommentit

  1. Kuulostaa herkulliselta juomalta :) Jos ehtisi tehdä vapuksi munkkeja, niin olisin tyytyväinen.

    VastaaPoista
  2. Enpä ole koskaan kyseisestä simasta kuullut, varmasti hyvää:)

    VastaaPoista
  3. Pinkkiä simaa..? Kuulostaa hyvältä ja näyttäneekin myös! Nimimerkillä: Juuri omaan blogiin pinkkiä lisänneenä ;-)

    VastaaPoista
  4. Trina: Munkit ja sima kuuluu vappuun :) Itsekin leivoin munkkeja tänään.

    Tirriliisa: Itse join erään ystävättäreni luona raparperisimaa viime kesänä ja siitä kai se ajatus sitten jäi kytemään ja nyt päätin itsekin kokeilla.

    Satu: Toivottavasti saan kesällä simasta sellaista pinkkiä :) Vaikka tuo keltainenkin juoma maistuu varmaan oikein hyvältä :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit