Keväisen vihreä kukkakaali-prasakaalikeitto
Lounaaksi tein tänään kukkakaali-parsakaalikeittoa. Väri oli oikein keväisen hempeänvihreä ja maku miellytti ainakin minua ja poikaani. Helppoa ja nopeaa. Sopii nopeaksi ja kevyeksi arkiruuaksi taikka vaikkapa juhlaruuan alkukeitoksi. Alkuperäinen ohje löytyi jälleen hesarin verkkosivuilta. Alla oma variaationi reseptistä.
Lisää keittoon ruokakerma ja juustoraaste ja kuumenna vielä kiehumispisteeseen. Tarkista maku, lisää suolaa oman maun mukaan.
Koristele keitto kuivalla paistinpannulla paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja parsakaalin ja/tai kukkakaalin kukinnoilla. Tarjoa tuoreen leivän kera.
Kukkakaali-parsakaalikeitto (4:lle pääruokana)
Keitto:
1 kpl (n. 300 g) (luomu) parsakaali
1 kpl (n. 400 g) (luomu) kukkakaali
5 dl vettä
2 tl (luomu) Herbamare-kasvisliemijauhetta
1/2 tl kuivattua chiliä (tai 1/2-1 tuore chilipalko hienoksi silputtuna, ilman siemeniä)
n. 1/2-1 dl (luomu) parmesan-juustoa raasteena
1 prk (2 dl) (luomu) ruokakermaa
1/2-1 tl (ruusu) suolaa
Koristeluun:
paahdettuja (luomu) auringonkukansiemeniä
parsakaalin ja/tai kukkakaalin kukintoja
Paloittele kaalit suoraan kattilaan (parsakaalista voit käyttää myös kuoritun tyviosan). Mittaa joukkoon vesi ja lisää liemijauhe ja chili. Keitä kunnes kasvikset ovat pehmeitä eli 5-10 minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella.
Koristele keitto kuivalla paistinpannulla paahdetuilla auringonkukansiemenillä ja parsakaalin ja/tai kukkakaalin kukinnoilla. Tarjoa tuoreen leivän kera.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos paljon viestistäsi!