Jauhelihaa ja pihvejä

Kävinpä tänään Makkarakaupassa, kun mainostivat edullista luomu-jauhelihaa. Tuo oli kyllä tosi kilpailukykyinen hinta ainakin täkäläiseen kaupan valmiiksi pakattuun luomujauhelihaan verrattuna ja ilmeisesti "muutaman" muunkin mielestä, koska ainakin jonossa muutamat minun edessä olevat ostivat kaikki kyseistä jauhelihaa. Lammas ja karitsa oli valitettavasti myyty kaikki jo loppuun, joten pääsiäisenä ei ilmeisesti meidän perheessä sitten lammasta syödä. Mutta onneksi sitä on muitakin hyviä ruokia olemassa :)


Niinkuin varmaan kaikki tietää, jauhelihasta, kermaviilistä ja sipulikeitosta saa tosi hyvät, helpot ja nopeat lihapullat tai jauhelihapihvit ja niitä meidänkin perheessä tänään sitten laitettiin.


 Helpot ja nopeat jauhelihapihvit 
(1 nälkäiselle teinille tai 3-4:lle vähempiruokaiselle)

400-500 g (luomu) jauhelihaa
1 prk (200 g) (luomu) kermaviiliä
1 pss (luomu) sipulikeittoaineksia

Sekoita sipulikeittoainekset  kermaviilin kanssa ja lisää sitten jauheliha. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele siitä sitten joko lihapullia taikka pihvejä. Laita lihapullat/pihvit leivinpeltille paperin päälle ja paista n. 200 asteisen uunin keskitasolla n. 15 minuuttia.

Lisukkeena voi tarjota melkeinpä mitä vain. Voit esimerkiksi laittaa pihvin ruisleivän väliin ja ottaa evääksi mukaan.

Kommentit

  1. Minäkin aina hamstraan tuota luomusipulikeittoainesta, jos jossain näen. Siitä saa ylivoimaisesti parhaanmakuiset lihapullat.

    VastaaPoista
  2. Virpi: Minullakin on tuota sipulikeittoa aika usein kaapissa. Sitä voi laittaa vaikka pastakastikkeeseen tai sämpylätaikinaan! :) Ja totta, parhaat lihapullat tuosta tulee.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit