Enneagrammi - Ysi

Heli oli tehnyt tällaisen persoonallisuustestin ja sama testi ollaan tehty myös yrittäjyys-kurssilla, koska on tärkeä tiedostaa millainen ihminen itse on. "Oikeat" persoonallisuustestit ovat pitkiä ja aika monimutkaisia, mutta tämä on pikatesti, joka kyllä sinällään on suuntaa antava. Kokeilkaa, tähän ei montaa minuuttia mene. Testi kannattaa tehdä myös kaksi kertaa, koska useassa ihmisessä on vahvempi ja heikompi persoonallisuus. Itsekin tein testin kahdesti. Ensimmäisellä kerralla sain tulokseksi ysin ja toisella kerralla... ysin. Olen siis Sopeutuva Rauhanrakentaja.

Sopeutuva Rauhanrakentaja

sopuisa * hyväksyvä * rauhallinen * kärsivällinen * ymmärtäväinen * tasapainoinen* diplomaattinen * avoin * tyyni * ystävällinen * sovinnollinen * leppoisa * mukautuva * hyväntahtoinen * vaatimaton * lempeä * kiltti * syrjäänvetäytyvä * itsensä unohtava * omasta rauhastaan nauttiva * 

Parhaimmillaan: hyväksyvä, lempeä ja diplomaattinen 
Huonoimmillaan: saamaton, poissaoleva ja itsepäinen

9-tyyppiä motivoi rauhallinen ilmapiiri ja sopuisa yhteistyö 
"Nautin rauhallisesta ja harmonisesta ilmapiiristä ja sopuisasta yhteistyöstä toisten kanssa. Minun on helppo ymmärtää erilaisia näkökulmia. Toisten ihmisten mielipiteiden huomioon ottaminen on minulle luonnollista ja tärkeää." 

Maailma olisi varmasti parempi, rauhallisempi ja tasapainoisempi paikka, jos useammat ihmiset jakaisivat Ysien hyvät ominaisuudet. Ysit ovat tyyniä, hyväksyviä ja tasapainoisia eikä heillä ole suurta tarvetta korostaa eriäviä mielipiteitään. Ysit ovat mukautuvia ja muut kauniisti huomioon ottavia ihmisiä. Ysit ymmärtävät erilaisia mielipiteitä erityisen hyvin ja ovat luonnostaan hyviä kuuntelijoita ja miellyttäviä seuraihmisiä. Ysien seurassa on yleensä rento tunnelma, sillä he ovat aidosti myönteisiä ja hyväksyviä.

Ysille on tärkeää säilyttää oma rauha ja henkinen tasapaino. Hän vetäytyy mielellään omaan sisäiseen maailmaansa ja nauttii yksinolosta ja omista mukavista rutiineistaan. Ysi pyrkii välttämään ristiriitoja ja konflikteja. Hän sopeutuu mieluummin muiden toiveisiin kuin korostaa omia eriäviä mielipiteitään. Ysi pyrkii säilyttämään hyvät ja ystävälliset välit läheisiinsä ja saattaa rauhan säilyttämisen nimissä välillä sopeutua liikaakin muiden tahtoon. Ysin on vaikea sanoa "ei" ja hän myöntyy muiden toiveisiin ollakseen mieliksi ja välttääkseen erimielisyyksiä. Ysille on usein helpompi olla taustalla ja välttää ristiriitoja kuin sanoa oma mielipiteensä ja ottaa aktiivisesti osaa neuvotteluihin tai väittelyihin.

Ysi haluaa ennen kaikkea sopua ja harmoniaa elämäänsä eikä innostu muutoksista, jotka saattavat järkyttää tätä tasapainoa. Joskus Ysin on vaikea tehdä päätöksiä tai valita useamman vaihtoehdon väliltä. Hän ei osaa aina tunnistaa, mitä itse haluaisi, vaikka ymmärtää hyvin muiden ihmisten toiveita. Ysi ei näytä helposti suuttumustaan tai ärtymystään. Hän saattaas silti olla itsepäinen ja hiljaisen vastustava ollessaan eri mieltä, haluamatta kuitenkaan sanoa omaa mielipidettään ääneen. Joskus Ysin haluttomuus käsitellä ristiriitatilanteita saattaa aiheuttaa ongelmia ja Ysi joutuu kohtaamaa välttelemänsä asiat tavalla tai toisella. Jopa isompina kuin ne alunperin olivat.

Parhaimmillaan Ysi on rauhallinen, tasapainoinen ja tyyni. Hän on tyytyväinen ja läsnä omassa elämässään itselleen ja toisille ihmisille. Ysi osaa olla miellyttävän eloisa, aktiivinen ja tasapainoisen aikaansaava. Hän on hyväksyvä, epäitsekäs, emotionaalisesti vakaa ja seesteinen. Ysi luottaa itseensä ja osaa myös tuoda omat toiveensa esille ja sanoa reippaasti oman mielipiteensä. Parhaimmillaan Ysi on myönteinen, kärsivällinen, vaatimaton, ystävällinen ja aidosti hyväksyvä. Ysillä on rauhoittava vaikutus ympäristöönsä. Hän tuo ihmiset yhteen, sovittelee ja luo todellista kestävää rauhaa ja harmoniaa. Yleensä Yseillä on laaja ystävien ja tuttavien verkosto ja he nauttivat sosiaalisesta elämästä ja toisten ihmisten seurasta suuresti.  

 *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  *  

Tämä kyllä osui aika hyvin kohdilleen.. minut tuntevat saavat kertoa omat mielipiteensä vapaasti :) 
Kaikki muutkin saavat kertoa omat tuloksensa ja myös sen löysittekö tuloksista oman itsenne? Kaikki muutkin kommentit ovat tervetulleita, niinkuin aina.

Kommentit

 1. Mulle tuli ensin kutonen

  mukava * luotettava * sitoutunut * tunnollinen * omistautunut * luottoystävä * kuuliainen * ystävällinen * kyseenalaistava * vaihtoehtoja pohtiva * huolestunut * tukipilari * varovainen ja/tai huimapää * kyselevä * sitkeä * varuillaan * ennakoiva * muutospelkoinen * epävarma * lojaali *

  Parhaimmillaan: luotettava, tunnollinen ja sitoutunut

  Huonoimmillaan: huolestunut, epäilevä ja varuillaan

  Ja sitten tuo sama kuin sulla. Siinä ysissä nauruntyrskähdyksiä aiheutti tuo omasta rauhastaan nauttivia =). Milloinkahan olisin viimeksi ollut ihan yksin...

  Tuosta sinun kuvauksesta voin kyllä täysin allekirjoittaa sen, että maailma olisi parempi paikka jos usemmat olisivat niin kuin sinä =D

  VastaaPoista
 2. No, ehkä nauttisit siitä omasta rauhasta, mikäli sinulle sitä suotaisiin :) Minä ainakin nautin suunnattomasti omasta rauhasta.

  Tuo kutonen kyllä sopii sinuun :)

  Kiitos vaan tuosta viimeisestä lauseesta ;) En kyllä tiedä miten se olisi sen parempi :D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit