Hyvää Äitienpäivää!Tämä kuva on otettu Joensuun keskussairaalassa seitsämäntoista vuotta sitten 18.05.1994. Edellisenä päivänä äidistäni oli tullut mummo :) 

Tällä hetkellä lapsenlapsia onkin jo sitten 8 kappaletta (veljelläni yksi tyttö ja sisarellani neljä poikaa ja kaksi tyttöä).

* * * * *
Minun äitini on kuin villasukka,
joka talvella lämmittää,
minun äitini on kuin niityn kukka,
joka saa minut hymyilemään.
* * * * *
Tämä runo kuvaa äitiäni todella hyvin, koska hän neuloo valtavasti. Sukkia, lapasia, villapukuja lapsille, pantoja, tossuja, kaulahuiveja, pipoja ja poikani kastemekonkin äitini neuloi. Kaikki lapset ja lapsenlapset ja muut sukulaiset ja tuttavat siihen lisäksi, ovat saaneet aina joululahjaksi sukkia ja lapasia ja toinen toistaan ihanampia malleja. Kuvasin pienen osan, näitä olisi ollut lisää vaikka kuinka!

(Klikkaamalla kuvaa saa suuremmaksi)

Hyvää Äitienpäivää!

Kommentit

 1. Hyvää äitienpäivää sinulle ja äidille (tiedän, että hän käy täälläkin lukemassa). Arvaa vaan millainen kaapillinen meillä on äidin sukkia, lapasia, pipoja, villapukuja jne. =D Niitä ei varmaan saisi yhteen kuvaan! Ne ovat vielä erityisen lämpöisiä, kun ovat oman äidin neulomia, koska niissä on vielä ne lämpöiset ajatuksetkin mukana, joita äiti on neuloessaan ajatellut. =D

  VastaaPoista
 2. Mä olen kyllä ihan puhtaasti kateellinen sulle ja Virpille teidän äidistä !! Mikä mieletön kasa toinen toistaankin upeampia neuleita. Ja voin tosiaan kuvitella millainen läjä se Virpillä on.

  Ihanaa äitienpäivää myös Sinulle !!

  VastaaPoista
 3. Wau tuota käsityötaidetta!

  Ja hyvää äitienpäivää sulle, oot varmaan ihan huippu kiva äippä! :)

  VastaaPoista
 4. Virpi: Ei minunkaan kuvaan mahtunut kuin aivan pieni murto-osa kaikista äidin tekemistä neuleista. Ja ihan totta, kyllä ne vaan eri tavalla lämmittävät kun ovat oman äidin kutomia ja vieläpä niin paljon hienompia kuin kaupan teollisuustuotteet!

  Marika: Kiitos vain kohteliaisuudesta! Ja tiedätkin Virpin lapsimäärän, joten neuleiden määrä on "hieman" suurempi kuin meidän kahden hengen perheessä ;)

  Pingviini: Kiitos, olipas kivasti sanottu :) Kysyin pojalta että olenko huippukiva äippä ja se sanoi että joo (mutta eipä se muuta olisi voinut vastata, joten kysymys taisi olla vähän epäreilu ;)

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman hienoja neuleita ja upeita kirjoneulekuvioita. Kyllä teidän kelpaa:)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Riitta :) Äidilläni on nykyisin aikamoinen ongelma se, ettei uusia neulekuvioita tahdo enää löytyä mistään.

  VastaaPoista
 7. Voi valtava mikä määrä toinen toistaan ihanimpia neuleita! Sieltähän te sitten olette molemmat kädentaitonne perineet selvästikin :)

  VastaaPoista
 8. Ihania nuo äidin neuleet kyllä on. Ja kiitos vain, kyllähän minäkin käsillä tykkään tehdä, vaikkei lopputulos nyt aina niin ammattimaisen hieno olekaan ;) Mutta se tekemisen ilo kai se on se paras juttu käsitöissä. Tai no, onhan se onnistunut lopputulos myös ihana asia ja palkitsevaa, mutta vieläkin ihanampaa se on se tekeminen :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit