Viikon 19/2011 liikunta ja esittelyssä FolkJam


Olipas kaikin puolin mukava viikko, johon mahtui kurssin päättäjäiset, näyttötutkinnon läpäisy, monien ihanien ystävien tapaamisia, oleilua, urheilua, kyläilyä... Kunpa kaikki viikot voisivat olla tällaisia! Kokeilin myös uutta jumppaa nimeltä FolkJam. Tästä enempi postauksen lopussa.

Ratsastustunnillakin tehtiin jotain uutta: ratsastettiin n. puolet tunnista ilman jalustimia. Kylläpä vain alkoi pohkeissa poltella aika äkkiä, koska jalkoja piti jännittää koko ajan (aivan kuin kannattelisi suurta jumppapalloa jalkojen välissä :) Myös seuraavana päivänä tiesi tehneensä jotain erilaista, koska takapuoli oli hellänä aika monta päivää.

Viikon yhteenveto siis tässä:

Maanantai: BodyJam 1 tunti
Tiistai: Jooga-Pilates 1 tunti (aamulla) ja Kahvakuula-BodyMove 30 min + 30 min. (iltapäivällä)
Keskiviikko: Ratsastus 1 tunti (+ 2x15 km pyöräily, á 35 min.)
Torstai: HotJooga 1 tunti (aamulla) ja FolkJam 45 min. (illalla)
Perjantai: Lepopäivä1
Lauantai: BodyJam1 tunti ja Zumba 30 min. + Kahvakuula 30 min. + Pilates 30 min.)
Sunnuntai: KahvakuulaFRESH 45 min. (ulkona)

Uutuusjumppa FolkJam olikin oikein hupaisa tuttavuus. Tämä jumppa on 100% suomalainen tuote, joka on kehitetty Oulun seudun ammattikorkeakoulun tanssinopettajaopiskelijoiden ja alan ammattilaisten kanssa yhteistyössä. Myös jumpassa käytetty musiikki on suomalaista kansantanhu-tyyppistä musiikkia ja liikkeiden perusta tulee myös kansantansseista. Mistään tanhuryhmästä tässä ei kuitenkaan ole kyse, vaan hikistä ja oikein hauskaa liikuntaa. Liikeet on selkeitä ja monimutkaisia askelkuvioita ei tunnilla ole.

Tämä tunti sopii varmasti kaikentasoisille liikkujille ja juuri sellaisille, jotka eivät halua jumpata hampaat irvessä totisena, vaan tahtovat saada hien pintaan ja kunnon kohoamaan, mutta hauskalla tavalla. Tunnin tasoa voi itse säädellä oman tunnon ja kunnon mukaan ja siksi tämä sopii ihan liikuntaa aloitteleville mutta enempi jumpanneetkin saavat varmasti haasteita.

Lisää voi käydä lueskelemassa vaikkapa täältä.

Kommentit

Suositut tekstit