Pikaruokaa kiireessä -Tortilloja ja itse tehtyä guacamolea

Vielä perjantai-aamuna luulin, että nyt opiskelut alkaa olla ohitse ja voisi alkaa ottamaan rennosti. Väärä luulo! Viimeisessä palautekeskustelussa erään ohjaavan opettajan kanssa hän tarkasteli työtäni ja sanoi että oli jutellut näyttötutkintomestarin kanssa ja kuullut, että aion suorittaa vain ensimmäisen osan tutkinnon kolmesta osasta? Kyllä vain, kahdeksan viikkoa oli minulle liian lyhyt aika saada koko tutkintoon vaadittavaa tietoa ja materiaalia kasaan. Mutta!! Tämä opettaja oli sitä mieltä, että työni oli kuitenkin sen verran hyvällä mallilla, että eikun koko tutkintoa yrittämään ja näyttöpäivähän on maanantaina! Todella kiireinen viikonloppu siis luvassa.

Siksipä päätin perjantaina tehdä pikaisesti tortilloja päivälliseksi. Guacamole tehtiin Pastanjauhajien ohjeella.

Olisin halunnut tehdä tortilalletut itse, mutta kiireessä tyydyin ostamaan SantaMarian (luomu)täysjyvätortilloja. Täytteenä tortilloissa oli guacamolen lisäksi paistettua ja maustettua (luomu)jauheliha-(luomu)sipuliseosta ja kasviksia. Poikani kyllä tuumi, että meidän useimmiten tekemä kanatäyte olisi ollut parempaa, mutta näinkin oli ihan hyvää.

Guacamole (suuri annos, n. 3 dl)
2 kypsää (luomu)avokadoa
1/2 hienonnettu (luomu) sipuli
n. 2 tl (luomu) extraneitsytoliiviöljyä (muutkin käy)
1 suuri (luomu) tomaatti
n. 1/2 tl kuivattua korianteria (tai tuoretta vähän enempi)
1/2 hienonnettu chili (kuivattukin varmasti käy)
suolaa (ja mustapippuria) maun mukaan
vähän (luomu) limen mehua

Kiireen vuoksi tein guacamolen sauvasekoittimella. Tomaateista olisi kannattanut ottaa siemenet pois, koska lopputulos olisi ollut varmasti parempi. Mutta enpä ehtinyt lukea alkuperäistä ohjetta kunnolla siinä kiireessä.

Silppua chili ja tomaatit, poista chilistä ja tomaateista siemenet. Ei tarvitse olla kovin pientä silppua jos teet guacamolen koneella. 

Laita kaikki ainekset lime-mehua lukuunottamatta korkeareunaiseen astiaan ja surautetaan tasaiseksi massaksi. Suolaa (ja pippuria + muita mausteita) voi lisäillä sitten oman maun mukaan.

Guacamole tummuu helposti, joten lisää lopuksi guacamoleen limen mehu ja sekoita vähän lusikalla. Seokseen voi laittaa myös avocadon kiven, joka myös ehkäisee tummumista. Säilytä valmis guacamole jääkaapissa kannellisessa astiassa.

Kommentit

 1. Tsemppiä viikonlopun rutistukseen!!!

  VastaaPoista
 2. Kiitos paljon! Pitänee koittaa irrottautua nyt täältä netistä ja jatkaa eilenillalla hyvään vauhtiin saamiani hommia :)

  VastaaPoista
 3. Onnea opiskeluille. Se broileritäyte on kyllä ihan huippuhyvää, testattu on... =D Paitsi n. alle 10 v:eet ei tykänny.

  VastaaPoista
 4. Kiitos tsemppauksesta, sitä tarvitaan! Tosin epätoivo iskee kokemukseni mukaan vasta joskus ilta-kymmeneltä :D

  Sitä broileritäytettä meilläkin on tortillojen täytteeksi tehty lähes aina, jauhelihasössöä tuskin koskaan. Mutta nyt ollaan vähennetty tehokasvatetun broilerin syöntiä valtavasti, joten jauheliha päätyi nyt sitten pannulle.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit