Porkkanaleipä


Teinpä aika ihanaa leipää tänään. Leipä onnistui yli odotusten, kohosi kauniin pulleaksi ja leivästä tuli ihanan pehmeää ja se maistui oikein hyvältä iltapalalla.

 Porkkanaleipä (1 suuri leipä)

5,5 dl (luomu) maitoa
1 pss kuivahiivaa
1,5 tl (ruusu) suolaa
3 (luomu) porkkanaa raastettuna (n. 3 dl raastetta)
2 rkl (luomu) auringonkukkaöljyä
1 dl (luomu) speltrouhetta
1 dl (luomu) auringonkukansiemeniä
3-4 dl (luomu) hiivaleipäjauhoja
n. 10-12 dl (luomu) vehnäjauhoja

Taikinan valmistus yleiskoneella: Mittaa speltrouhe, auringonkukansiemenet, hiivaleipäjauho, kuivahiiva, suola, porkkanaraaste ja lähes kaikki  vehnäjauhot taikinakulhoon. Käynnistä kone ja lisää kädenlämpöinen maito muutamassa erässä kulhoon. Lisää tämän jälkeen öljy ja anna koneen alustaa taikinaa n. 5 minuuttia kohtalaisella nopeudella. Lisäile vielä loput jauhot alustuksen aikana, että saat kimmoisan, mutta siltikin vielä pehmeän taikinan.

Anna taikinan kohota n. puoli tuntia. Leivo kohonneesta taikinasta pitkulainen leipä ja laita se leivinpeltille kohoamaan n. puoleksi tunniksi.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viillä leivän pintaan muutama viilto ja paista sitten uunin toiseksialimmalla tasolla n. 30-40 minuuttia.

Kommentit

Suositut tekstit