Maitokaupassa

Sain ystävättäreltäni aamulla viestin, että lähdenkö hakemaan luomumaitoa Oravan luomutilalta. Tottakai halusin lähteä! Ystävättäreni kuuluu erääseen maitopiiriin, joka hakee tuolta tilalta maitoa kahdesti viikossa. Voitte varmaan arvata, että itsekin liityin tuohon maitopiiriin, koska näin saan jatkossakin ihan oikeaa luomumaitoa suoraan tilata. Ilman autoa olisi itse aika hankala käydä maitoa hakemassa.

Poikani auttoi maidon pullottamisessa ja käskin hänen maistaa. Poika tuumi, että on tämä paljon parempaa kuin kaupan purkitettu luomumaito ja otti maitoa suuren mukillisen! Ja aivan uskomatonta, että tuo maito on myöskin reilusti halvempaa!

Telkkarissa Kiira Korpi juuri mainosti Valion jotain Plus-maitoa ja iskulause kuului: Vaihda säkin parempaan maitoon. JoopaJoo... Mikä voisikaan olla sen parempaa maitoa kuin aito, luomutilan maitotankista noudettu maito! Tähän maitoon ei ole lisätty mitään, eikä myöskään otettu mitään pois.

Kommentit

 1. Wau, luomumaitoa lähes suoraan utareesta :) Varppina on aidompaa ja oikempaa maitoa kuin mikään käsitelty plus-plus. Yks mun kaveri aina sanoo, ettei sillä oo laktoosi-intorelanssi vaan VALIO-intoleranssi. Valion maitotuotteet on niin käsiteltyjä, että sillä menee maha kuralle, mutta suoraan tuottajalta saatua maitoa pystyy juomaan ja esim. Lidlin jogurtteja syömään, niitä saksalaisia, mitkä on vähemmän käsiteltyjä. Että näin terveellisesti meillä Suomessa!

  VastaaPoista
 2. Todellakin, lähes suoraan utareesta, koska siellä oli lehmiä lypsyllä ja tankkiin virtasi koko ajan uutta maitoa ;)

  Minäkin olen kuullut useampiakin kokemuksia siitä, että joku on kärsinyt laktoosi-intoleranssista tai jopa maitoallergiasta, mutta he ovat pystyneet juomaan oikeaa maitoa ilman ongelmia.

  Suomessa on kyllä valitettavasti yksi Euroopan tiukimmista elintarvikelainsäädännöistä ja siksi kai esim. maitokin käsitellään piloille. Ja nyt ollaan suunnittelemassa uutta määräystä, jolla käytännössä lopetettaisiin maidon suoramyynti tiloilta! Pelkästään ylihysteeristen hygienia-intoilujen vuoksi. Älytöntä ja naurettavaa hommaa, jos minulta kysytään.

  VastaaPoista
 3. Oispa täälläkin joku vastaava maitotila =D. Pitänee laittaa oma lehmä! Tietäis ainakin mitä se syö ja kuinka hyvin on hoidettu... =D

  VastaaPoista
 4. Höh, tämä holhousyhteiskunta kyllä kieltää aika uskomattomia juttuja! Jos jollakin on lehmä, joka tuottaa maitoa, niin kai se nyt saa myydä sitä miten haluaa, oman lehmänsä maitoa! Aaarghh!!

  VastaaPoista
 5. Virpi: Oletkos siitä teidän lähellä olevalta Highlander-tilalta kysellyt? Useatkin tilalliset myyvät haluaville tinkimaitoa. Ajattele, jos jostain kyytönmaitoa saisi!

  Pingviini: Joo, sanoppa muuta. Ei minunkaan ymmärrykseen mene ja suututtaa jos enempi alkaa näitä lakeja ja määräyksiä ajattelemaan, kun ne ei mene järkeen. Iän kaiken on oikeaa lehmänmaitoakin juotu, eikä siihen kai kukaan ole koskaan kuollut.

  VastaaPoista
 6. Nyt olen kyllä hiukan kateellinen tuosta luomumaidosta. Pitäisi selvittää onko täällä jossain vastaavaa mahdollisuutta.

  VastaaPoista
 7. Trina: Ihan sattumalta eräältä uudelta ystävältä kuulin tuosta maitopiiristä ja minusta tuo on kyllä mahtava juttu. Luulenpa että noita piirejä on nykyisin hyvinkin monessa paikassa, se löytäminen voi vaan olla se ongelma, kun niistä usein vain puskaradiosta kuulee.

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit