Mokkapaloja Äitienpäivänä

Poikani ehdotti, että leivotaan Äitienpäivänä yhdessä. Ei siis tullut aamukahvia ja kakkua sänkyyn, niinkuin ehkä monessakin perheessä tapahtui. Mutta eipä kyllä olisi ollut kovin uskottavaa, että olisin kömpinyt takaisn sänkyyn poikani heräillessä, koska herään viikonloppuisinkin tunteja ennen häntä. Olisi ehkä ihmetellyt, että mikä sulla äiti on, jos olisin muka ollut vielä nukkumassa ;) Ja parasta minusta äitiydessä on juuri ne arjen yhteiset jutut, joten en ehkä olisi parempaa lahjaa voinut toivoa, kuin yhdessä puuhailua.

Mokkapalojen ohje löytyi täältä. Oli muutenkin aika ihanan kuuloisia ja näköisiä leivonnaisia tuolla! Voi olla että pitää vierailla useaminkin tuolla etsimässä resepetejä.

Mokkapalat (vajaa leivinpeltillinen)
Kakkutaikina:
150 g voita 
2 (luomu) kananmunaa
3 dl (luomu) ruokokidesokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 rkl (luomu) kaakaojauhetta
1,5 dl (luomu) maitoa
4,5 dl (luomu) vehnäjauhoja

Kuorrutus:
50 g voita
3 rkl vettä ja 1 tl (luomu)pikakahvijauhetta (tai 3 rkl tosi vahvaa kahvia)
1 rkl (luomu) kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3 dl tomusokeria


Pinnalle:
n. 2 dl (luomu) kookoshiutaleita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja tee kakkutaikina.

Sulata voi ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kaakaojauhe. Lisää n. puolet taikinaan ja sekoita. Lisää sitten maito ja sulatettu voi ja sekoita taas tasaiseksi. Lisää lopuksi loput jauhoista ja sekoita jälleen tasaiseksi seokseksi. Kaada sitten seos joko voideltuun ja korppujauhotettuun n. 40x30 cm vuokaan tai leivinpeltille leivinpaperin päälle. (Minulla oli juuri 40x30 cm vuoka ja kakusta tuli aika matala, niinkuin kuvasta näkyy. Mutta minusta matalat mokkapalat on kyllä parempia :) Jos haluat korkeammasti kakkua, niin kannattaa käyttää hieman pienempää vuokaa).

Paista kakkua uunin keskitasoa hieman alemmalla tasolla n. 10-15 minuuttia. Tee paiston aikana kakun kuorrutus.

Laita kattilaan voi ja sulata se. Lisää sulaneeseen voihin kahvi (tai vesitilkkaan sekoitettu pikakahvi), kaakao, vaniljasokeri ja tomusokeri. Sekoita seos tasaiseksi.

Kun kakku on paistunut ota se uunista ja kaada kuorrutus vielä lämpimän kakun päälle ja levitä nopeasti, koska kuorrutus jähmettyy nopeasti. Ripottele kuorrutuksen pinnalle heti kookoshiutaleita.

Anna jäähtyä ja leikkaa sitten ruuduiksi.


Kommentit

Suositut tekstit