Palstaviljelyä

 Kuvan alareunssa näkyy pätkät porkkana- ja kehäkukkapenkeistäni :)

Tällä viikolla olen viettänyt joka päivä monta tuntia pellolla. Viikonloppuna oli Oulussa viljelypalstojen jakopäivä ja ihana ystävättäreni kävi lunastamassa minullekin palstan, koska itse olin reissussa. Maanantaina alkoi kuokkiminen ja homma jatkuu edelleen... vielä vähän matkaa juolavehnän juurien kaivelua ja sitten pääsen kylvämään loputkin siemenet peltoon.

Vaikka kesällä onkin ihana nauttia auringosta ja lämmöstä, ja niitä tosiaan toivonkin, mutta toivon myös välillä kunnon sateita, ettei tarvitsisi kesällä hirveästi vettä pellolle kantaa. Pellon reunassa on kaivo ja lähellä myös joki, molempiin tulee matkaa noin sata metriä. Tuossa ylemmässä kuvassa puun juurella näkyy jonkun viljelijän vedenkuljetusvaunut :) Niitä on useammallakin ja lisäksi suuria tynnyreitä, joilla vettä kärrätään isoja määriä kerralla. Viime kesä oli kuulemma ollut aika hankala tuon kastelun suhteen, koska oli kuivaa. Eräskin pappa kertoi, että kädet venyivät ainakin metrin pituutta, kun piti vesisankoja kantaa.

Juolavehnän juuria on tullut jo aika monta sankollista kaiveltua. Onneksi homma on jo voiton puolella.

Pellolla aika kuluu aivan huomaamatta ja pidempään palstan omistaneet tuntevat toisensa. Kaikki tervehtivät ja käyvät juttelemassakin.

Nyt pitää taas lähteä sinne pellolle istuttamaan raparperin taimi, jonka sain eräältä ruokapiiriläiseltä eilen. Toki kuokin niitä juolavehnän juuria myös, tavoitteena olisi saada pelto tämän viikon aikana siivottua ja suurin osa kylvöistä tehtyä.

Kommentit

 1. Meillä olisi varmaan usempikin noita vedenkuljetusvaunuja, jos kiinnostaa =D

  VastaaPoista
 2. Onnea palstallesi! Puutarhurointi on ihanaa ja täydellistä vastapainoa muulle elämälle.

  Mitä ajattelit istuttaa?

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa ihanan maanläheiseltä! Tekee hyvää varmasti kaupunkiasujalle :)

  VastaaPoista
 4. On siinä sulle kesäksi hommaa! Raskasta ja rakasta, piinaavaa ja palkitsevaa :)

  VastaaPoista
 5. Virpi: Katsotaan miten kuiva kesä tulee :)

  Mirka: Kiitos. Olet oikeassa, puutarhurointi on aivan ihanan rentouttavaa puuhaa!

  Olen jo perunaa, porkkanaa, sipulia raparperia ja kehäkukkia kylvänyt/istutellut. Parvekkeella odottaa kesäkurpitsan taimia, äidin tuomia paprikan taimia ja lisäksi kylvän sokerihernettä, punajuurta, keltajuurikasta, kyssäkaalia, magoldia, muutamaa erilaista salaattia, vihersipulia (kevätsipuli) ja jotain yrttejä. Kesän kuluessa ja syksyllä sitten näkee mitkä onnistuvat ja mitkä eivät.

  Trina: Totta, sielu kyllä lepää, kun saa kuokkia, kylvää ja kastella.

  Pingviini: Hommaa varmasti riittää.. minulla on vielä alun into päällä, mutta näkee sitten mitä tapahtuu kun pitää alkaa pian kitkeä ja kitkeä ja kitkeä ja harventaa... ja kastella :D

  Selkä, takareidet ja takapuoli on olleet jo aika kovilla, mutta pitää jatkaa ihanilla hotjooga-tunneilla käyntiä, niin toivottavasti ei mikään paikka jämähdä totaalisti jumiin sitten :) Eli piinaavaa, mutta ihanaa ja jospa sieltä satoakin sitten saisi... tuntuu ettei malttaisi odottaa mitä sieltä maasta alkaa kasvaa (muutakin kuin sitä juolavehnää ;)

  VastaaPoista
 6. En muuten löytänyt sitä yhtä juttua eilen. Jospa tänään... =D

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit