Voileipäkakku - Green Carrot



Tässäpä lisää lupailemistani postauksita pojan synttäritarjoiluista. Tein Kotilieden uuden leivontakirjan ohjeella voileipäkakkua nimeltä Green Carrot. Mietin kuinkahan tämmöinen tosi terveellisen näköinen kakku tekee nuorison keskuudessa kauppansa, mutta hyvinhän tuo näytti maistuvan. Tämä oli nopeampi tehdä kuin perinteinen voileipäkakku ja ihan hauskan näköinenkin.

Leipäkakku kannattaa tehdä koristelua vaille valmiiksi jo edellisenä päivänä, niin maut ehtivät tasaantua. Seuraavalla kerralla muuttaisin ohjetta siten, että kostuttaisin leipälevyjä hieman kasvisliemellä ennen täyttöä.  Muuten tämä oli kyllä oikein hyvää.

 Green Carrot (20-25 viipaletta)

Leipä:
5 dl (luomu) maitoa
50 g hiivaa
2 tl (ruusu) suolaa
2 rkl (luomu) hunajaa (tai siirappia)
5 dl (luomu) porkkanaraastetta
3 dl (luomu) kaurahiutaleita
10 dl (luomu) vehnäjauhoja
½ dl (luomu) voita

Täyte1:
2 purkkia valkosipulituorejuustoa (2 x 200 g)
2 dl (luomu) kermaviiliä
persiljaa, tilliä ja yrttimausteita (itse laitoin vain persiljaa ja tilliä)

Täyte2:
 2 prk tonnikalaa
½ (luomu) purjoa
2 dl (luomu) kermaviiliä

Koristeluun:
(luomu) porkkanaraastetta ja persiljasilppua

Tee ensin leipä. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Lisää suola, hunaja, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet. Lisäile suurin osa jauhoista ja alusta taikina kimmoisaksi. Lisää loput jauhot alustuksen aikana. Lisää pehmeä voi alustuksen loppuvaiheessa.

Anna taikinan kohota n. 20 minuuttia.

Kauli taikina lievinpaperin päällä pellin kokoiseksi ohueksi levyksi ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 25-30 minuuttia.

Tee leipälevyn kyspyessä täytteet. Sekoita kermaviili ja valkosipulituorejuusto ja maun mukaan hienonnettua persiljaa ja tilliä (ja yrttimausteita).  

Puolita purjo pitkittäin ja huuhdo hyvin. Kuivaa. Hienonna purjo oikein hienoksi ja sekoita se tonnikalan ja kermaviilin kanssa.

Halkaise jäähtynyt leipä kahdeksi pellin kokoiseksi levyksi. Levitä tonnikalatäyte toiselle leipälevylle ja n. puolet valkosipulituorejuustotäytteestä toiselle levylle. 


Nosta leipälevyt päällekkäin.

Kiedo leipälevyt sitten kääretortun tapaan rullalle (pitkältä sivulta). Tässä vaiheessa leipärulla kannattaa kietoa leivinpaperiin tiukaksi rullaksi ja jättää jääkaappiin odottamaan seuraavaa päivää. Toki rullan voi koristella heti.


Koristele leipärulla levittämällä rullan pinnalle loput eli n. puolet valkosipulijuustotäytteestä.  Koristele rullan pinta raidalliseksi hienonnetulla porkkanaraasteella ja persiljalla.

Säilytä rulla jääkaapissa.

Kommentit

  1. Aika houkutteleva idea. Tuollainen herkku olisi helppo napata vaikka kyläreissulle viemisiksi mukaan.
    Luulen minäkin, että jos syödään samana ja vaikka seuraavanakin päivänä, se kevyt kostetus voisi antaa mehevyyttä, kun täytteestä ei juuri kosteutta irtoa.

    VastaaPoista
  2. Totta, pientä kostutusta tuo leipä tässä kyllä kaipasi. Muuten maut olivat minusta ihan kohdillaan ja mukava "kääretorttumainen" toteutus. Tuollaista viitsisi tehdä pienempäänkin juhlaan, perinteinen voileipäkakku taas on niin suuritöinen ettei sitä ihan pienessä kummassa viitsi alkaa tekemään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit