Perjantain puuhailut

Eilen olikin taas vähän erikoisempi iltapäivä, kun tavattiin muutaman entisen työkaverin kesken ja kävimme värianalyysissä. En varmaan itse olisi tuollaiseen koskaan tullut menneeksi, kun en ole nykyisin enää niin kovin tarkka mitä päälleni laitan, mutta menin sitten muiden mukana ja oli meillä ihan hauskaa. Luulin jo etukäteen tietäväni että olen tyypiltäni joku lämmin vuodenaika, mutta toisin kävi.

Väri-minäni on vastakohtainen kesä, eli minulle sopii kylmät sävyt ja aika voimakkaat värit. Puhtaat ja kirkkaat värit ei ole siis minun juttu ollenkaan ja yllättävää minulle ainakin oli, että minulle sopii valtavan hyvin sininen ja sinistä kai pitäisi käyttää... no, minulla ei montaakaan sinistä vaatetta ole, koska en ole sitä koskaan pitänyt omana väriniäni. Yllätys oli myös se, että olen aina pitänyt pronssisista koruista, mutta kesä-tyypille sopii parhaiten hopeiset korut. No, ei tässä liian tiukkapipoiseksi ole tarkoitus jatkossakaan alkaa :)


Löytyihän sieltä vaatekaapista kuitenkin paljonkin oikeaa väriä, eli eipä tarvitse suotta vaateostoksille rynnätä.

Värianalyysin jälkeen pitikin sitten alkaa pyöräillä sinne sun tänne.. ensin kotiin hakemaan tyhjä maitopänikkä, sitten hakemaan täysi maitopänikkä maitopiirin vetäjän rappusilta (ja viedä se tyhjä pänikkä samalla tilalle seuraavaa maidonhakua varten), tulla kotiin pullottamaan maito, ettei ehdi pahemmin lämmitä, pyöräillä toisen ruokapiirin vetäjän luo hakemaan kananmuna ja hunaja-toimitus (lähiluomua :) ja sitten kotiin. Iltapalaksi tein... no, munakasta :)

Kommentit

 1. Sä oot varmaan unohtanu, mutta kyllä sä kerran aiemminkin kävit värianalyysissä ehkä noin 15 v. sitten. En muista mikä oli tulos, mutta sulla oli sellainen värikarttakin sillon.

  VastaaPoista
 2. Joo, silloin joskus opiskeluaikoina taisi tulla käytyä, oli paljon tärkeämpiä nuo ulkonäköasiat silloin ;) Mutta sen analyysin tulos oli aivan päinvastainen mitä nyt :D Mitään kovin tarkkoja värikarttoja ei nyt saatu, joten ei tarvitse jatkossakaan stressata vaatekaupassa ;)

  VastaaPoista
 3. Noi värianalyysi-jutut on kyllä jänniä. Tai paremminkin niiden tulokset. Itse en ole koskaan käynyt mutta tiedän muutaman, joiden liuskat on täynnä värejä, jotka nimenomaan eivät heille sovi. Minun mielestä. Joskus minullekin tyrkytti oudompi kampaaja jotain hiekansävyistä hiusväriä. Aina olen ollut punainen, vanhemmiten yhä tummempi sellainen enkä voi kuvitella viihtyväni muussa värissä.

  VastaaPoista
 4. Se on kyllä jännä juttu miten joillakin ihmisillä on selvästikin huomattavissa että heille käy joku tietty väri tosi hyvin tai joku toinen väri ei ollenkaan. Noita analyysin tekijöitäkin on varmasti joka lähtöön ja jos kaksi eri ihmistä sen analyysin tekee niin luulenpa että aika usein tulos on eri eli tekijästä riippuvainen ;) Eli varminta on varmaan vaan luottaa omiin tuntemuksiin ja käyttää niitä värejä joissa itse viihtyy. Sehän kun on loppupeleissä kaikkein tärkeintä.

  VastaaPoista
 5. Huippua, minäki haluaisin käydä värianalyysissä, oon monesti aikonut. Uskon kyllä, että alan ammattilaiset osaa katsoa sopivat sävyt. Kyllähän se naamakin näyttää sitten paremmalta, kun ohjeiden mukaan valitsee vaatteiden sävyt, ihan varppina. Oliko kallis lysti? :)

  VastaaPoista
 6. Pingviini: Kyllähän tuo ihan mielenkiintoista puuhaa oli, kannattaa joskus käydä tai vaikkapa juuri noin niinkun me tehtiin: kivalla naisporukalla yhdessä :)

  Meidän analyysi-ilta kustansi 55€ / per nuppi (pientä naposteltavaa ja viinit kuului tuohon hintaan) ja aikaa meni se 3 tuntia (meidän ryhmä oli 5 henkeä). Jos tuohon analyysiin haluaisi jotain tarkempia värikarttojakin niin sitten hinnat olivat reilusti kalliimmat. Täällä käytiin ja hintojakin taitaa olla tuolla nettisivuilla: http://www.tyylikoulu.com/index.php

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit