Viro ja Türin kukkamarkkinat


Viime yönä palasin äitini kanssa Viron matkalta. Torstaina menimme Tallinaan  jonne majoituimme ja perjantaina vierailimme Karnaluksissa, joka on käsityöihmisten taivas. Valitettavasti vaan tänne oli varattu vierailuaikaa todella vähän, enkä ehtinyt katsoa oikein mitään. Täällä kannattaa kaikkien käsityö-ihmisten ehdottomasti vierailla, jos on Tallinassa käymässä. Paikka on aika hankala löytää, sisäänkäynti kauppaan on sisäpihalla ja kaupan olemassaolon ilmaisee vain paperilappu yhden oven ikkunassa.


Sitten oli vähän aikaa varattu kiertelyyn Keskustorilla. Tuolla torilla ei ollutkaan mitkään turistihinnat, vaan hinnat olivat edullisia ja paikallisia ihmisiä oli liikkeellä enemmän kuin turisteja. Tavaraa on vaatteista, kengistä ja laukuista vihanneksiin, kukkiin ja ruokaan. Melkein kaikkea löytyi.


Tämä tori sijaitsee tuon Karnaluksin lähellä, joten helppo oli vierailla molemmissa paikoissa samalla kertaa.


 Iltapäivällä pääsimme sitten reissun pääasiaan eli puutarha- ja taimistokiertelyihin. Äitini kanssa kierreltiin kasvitieteellisessä puutarhassa, mutta osa porukoista jätti tämän väliin ja menivät ostelemaan puita ja taimia viereiseltä taimistolta.  Tämän jälkeen kävimme edullisella päivällisellä Jussi Öllebubassa ja sitten vielä kävimme yhdellä taimitarhalla ostoksilla. Itse tyydyin vain ottamaan kuvia.


Lauantai-aamulla suunnistimme retken pääkohteeseen Türin kukkamarikkinoille.


Itse en pihan puuttumisen vuoksi niin kamalasti kukkia tai kasveja ostellut, mutta äitini kylläkin... puhumattakaan muista puutarha-intoilijoista. Aika määrä kasveja bussiin mahtuikin.Olihan markkinoilla toki vaikka mitä muuta nähtävää, ostettavaa ja koettavaa. Markkinoilla menikin koko päivä ja iltapäivän kääntyessä iltaan menimme vielä Eiveren kartanoon syömään.Illan päätteeksi ajelimme takaisin Tallinaan majapaikkaamme. Sunnuntaina ennen kotiinlähtöä ehdimme vielä yhdelle taimistolle ostoksille ja sitten pika-ostelut satamassa ja matka kotiin saattoi alkaa. Aika pitkät matkat istuimme bussissa, mutta onneksi pidimme paljon taukoja matkan aikana.

Mukava oli nähdä ja kokea uusia asioita ja paikkoja, mutta vielä mukavampi oli palata kotiin.

Kommentit

 1. "Suomalaisena Virossa"- blogista löytyy lisää kukkamarkkinoiden tunnelmia.
  Taitaa tuo tapahtuma hakata Suomen nihkeänjäykät puutarhamessut.
  Mitä sanot Viron hintatasosta Suomeen verrattuna näissä kasviostoksissa?

  VastaaPoista
 2. Ihania kuvia. Kauniita kukkia näköjään bussi tulvillaan =) Varsinkin tuo kieloa muistuttava, mutta 10 kertaa suurempi kukka pisti tuolta kuormasta silmään - mikähän se oli. Oliko se yksi niistä, joilla oli vain latinankielinen nimi =D

  Muakin vähän harmittaa ettette saaneet rauhassa kiertää Karnaluksia näännyksiin asti. Ois varmaan pitänyt lyöttäytyä johonkin neulebussiin mukaan niin ois nämä aikataulut olleet enemmän kohdillaan =D

  VastaaPoista
 3. Niin, onko tuossa kakkoskuvassa ne mun tuliaiset? =D

  VastaaPoista
 4. Ja täyttivätkö ne bussin toisen puolen? =D =D

  VastaaPoista
 5. Sirkku: Kiitos vinkistä! Sieltähän löytyi myös kuvia meidän reissun vetäjästä Heljästä! :)

  Türissa oli hinnat nousseet ja aikalailla Suomen hintatasoa oli. Puiden hinnat olivat halvempia kuin Suomessa ja tokihan sieltä löytyi erikoisuuksia mitä täältä ei löydy.

  Virpi: Enpä kyllä tiedä mikä se kieloa muistuttava kukka voisi olla. Kaunis se kyllä oli.

  Valitettavasti sun tuliaiset ei ole kovinkaan kummoiset :( VinkVink vaan teidän käsityöporukoille, että tuonne Viroon voisitte järjestää vastaavanlaisen reissun, mutta käsityö-teemalla :) Ennakkoilmoittaudun tässä heti kyseiselle reissulle mukaan! :)

  VastaaPoista
 6. Mistä sää muuten bongasit tämän reissun, minäki haluan äitini kans tuommoiselle?!

  Aivan upean näköinen tuo kartano, missä ruokailitte. Ja tuosta Karnaluksista en sano mitään, ei riitä sanat kertomaan, kuinka mahtavalta paikalta se näytti ja kuinka hulluksi (ja köyhäksi ;)) siellä tulisin!! Mutta kiitti vinkistä, sinne on mentävä joskus :)

  VastaaPoista
 7. Pingviini: Suhteilla tää reissu löytyi :) Jutellaanpa, kerron sulle tarkemmin kunhan nähdään :) Seuraava puutarha-reissu on jo suunnitteilla Riikaan elokuulle :)

  Tuo Karnaluks on kyllä ihan huippu-paikka! Tuossa kuvassa on vain pieni osa koko paikasta, nauhojen, nappien ja korutarvikkeiden lisäksi löytyy kankaita, lankoja, ristipistotarvikkeita, vetskareita, yms. tarviketta, mitä käsityö- ja askartelu-puuhassa tarvitaan. Tunti ei tuohon paikkaan riitä alkuunkaan!

  Tallinan vierailulla kannattaa ehdottomasti käydä :)

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja varmasti mukava reissu! Karnaluks on käymättä minulla, itse asiassa koko Tallinna :)

  VastaaPoista
 9. Marika ja Virpi, se kieloa muistuttava kukka on kalliokielo. Toki yleinen kasvi myös Suomessa.
  Löytyy varmasti taimistoilta.
  Mutta ainahan siinä on jotain ekstraa, jos sen on tuonut Virosta :)

  Marika, minä vietin melkein sen koko aamupäivän Karnaluksissa, toki siellä torillakin ehdin pyörähtää.

  Aarreaitta! Sinne pitää suunnistaa seuraavalla Tallinnan matkalla ;)

  VastaaPoista
 10. Lennu: Itsekin pari vuotta sitten vasta ensimmäisen Tallinnan matkani tein, tämä oli toinen kerta. Kunhan joskus Tallinnaan menet niin ehdottomasti Karnaluksiin! :)

  Vaahtera-Maria: Hei Maria :) Kiitos tiedosta, minulla on tuo puutarhakasvien tuntemus aika heikkoa.

  Siellä Karnaluksissa olisi todellakin tarvinnut sen puoli päivää!

  Todella aarreaitta, olen samaa mieltä :)

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos paljon viestistäsi!

Suositut tekstit